Let’s Missbehave – een erotisch kookboek met smaak
Meneren,
Ter afleiding van de pandemie, even uw onverdeelde aandacht voor Carlijne van Popering, schrijver en samensteller van Let’s Missbehave, where food meets pleasure, een erotisch kookboek met hete gerechten, zinnenprikkelende foto’s en opwindende verhalen! Want zoals zij het wezen van haar boek verwoordt, zou ik het niet kunnen…
Zegt Carlijne: “Eten is alles. Eten is liefde. Eten is samen. Eten is praten. Eten is begeerte. Eten is verlangen. En eten is absoluut seks. Seks is voor iedereen anders. Net als verlangen en begeerte. Wat windt jou op? Niet iedereen praat daar even gemakkelijk over, maar voelen doen we allemaal. Je sexy voelen. Je mooi voelen. Je begeerd voelen. Begeerd willen worden. Verlangen naar die ene aanraking. Het net nog even uitstellen. Het niet langer kunnen houden. Die ene kus. Een hand in je nek, op je gezicht. Vingers in je haar. Opgewonden worden door een gedachte, door een glimp van een lichaamsdeel. Dat is allemaal onderdeel van verleiding en sensualiteit.”
Vandaar, vervolgt Carlijne, “een erotisch kookboek dat verbindt, waardoor we naar elkaar toe groeien. Teasende erotische verhalen, gecombineerd met heerlijke recepten zodat alle zintuigen geprikkeld worden… Elk woord en elk beeld is bedoeld om te verleiden en op te winden, om over te fantaseren, om zelf in te vullen. Een van jullie staat in de keuken en de ander duikt in de verhalen. Samen de spanning opbouwen, opgewonden raken door de verhalen en geprikkeld worden door de geuren die uit de keuken komen. Van je oren tot in je tenen en weer terug. Weg van de porno, terug naar seks en sensualiteit. We gaan weer voelen. Verleiden. Praten. Lachen. Spelen. Verbinden.”
Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik ben inmiddels mild geprikkeld. Rest nog de vraag: maakt het boek de zachtgeile belofte waar? Heerlijke gerechten, opgestookt door vurige verhalen? Welnu: hoewel ik het eerste gerecht uit het boek nog moet koken, ziet het er veelbelovend uit. Ik noem gefrituurde kwarteleieren met dungesneden pata negra en bloemkoolcrème. Ik noem bisque van kreeft, fruits de mer met zelfgemaakte mayonaise en tartaar van entrecote, merg, rode biet en chipotle. Ik noem ook artisjokken op Romeinse wijze, en gegrilde octopus met verse kruiden en knoflook, of gebakken bloedworst met paling en oesterschuim. Ik noem tenslotte prei van de BBQ, gegrilde ribeye met chimichurri, linguine alle vongole, en tonijnsteak met boksoi en sobanoedels. Diverse recepten zijn van talentvolle chefs uit opkomende restaurants.
En die verhalen, tja, dat is natuurlijk heel persoonlijk. De liefhebber van onomwonden porno zal misschien zijn gewoonlijke acrobatiek en rondspattende lichaamssappen missen, maar de dromerige fantast die zélf de rest er wel bij verzint – de vrouw, meestal – zou er best een dampige kriebel in het vooronder van kunnen krijgen, en dat is immers waar het allemaal om was begonnen. Dus zouden we zeggen: niet geschoten is altijd mis. Kopen en koken dat boek. Op z’n minst oogst je waardering omdat je thuiskomt met een erotisch geschenk dat voor de verandering de plank eens niet volledig misslaat.
Hebben? Let’s Missbehave ‘where food meets pleasure’. Voor een lullige 34,95.