De Meneren gaan vreemd: onslievelingsgerecht.nl
De hoofdredactie van Meneren.nl – zijnde Jan Heemskerk & Marcel Maassen – ontdekte ook één voordeel van de coronabeperkingen: je houdt tijd over voor iets nieuws. Wij hebben die tijd benut om een nieuw culinair platform in de lucht te schoppen: onslievelingsgerecht.nl
We presenteren het lievelingseten van inspirerende bekende en onbekende Nederlanders. De gerechten, de recepten én de bijbehorende verhalen.
Alles zelf bereid, geproefd en goedgekeurd! Recepten waar je blind op kunt varen en voor elk wat wils.
We hebben ons zeven slagen in de rondte gekookt en gaan daar gewoon lekker mee door. Elke donderdag en vrijdag publiceren we vanaf nu nieuwe lievelingsgerechten.
Jouw lievelingsgerecht met ons delen? Heel graag. Ga naar de website en laat van je horen!
Deze week op onslievelingsgerecht.nl
Boston Baked Beans van Eddy Zoëy
Televisiepresentator Eddy Zoëy kocht, toen hij ging studeren, een wok-kookboek omdat hij toch wat moest eten. In dat kookboek vond hij naast diverse Aziatische éénpansgerechten ook een recept voor Boston Baked Beans, een zoete bonenschotel die hem zijn hele leven is bijgebleven. Lees meer >>

De Franse aardappelsalade van Mei Li Vos
Eerste Kamerlid Mei Li Vos was nooit zo met eten bezig. ‘We draaiden plaatjes en dronken daarbij.’
De interesse in eten en koken nam in de loop der jaren toe. Haar vriend is goed in hoofdgerechten, zij doet de bijgerechten. Ze ziet daarin een gelijkenis met haar werk: ‘Net zoals ik meestal ergens vice-voorzitter van ben.’
Maar haar Franse aardappelsalade is écht goed. Die wordt door alle Nederlanders gebliefd. Mits ze vlees eten. Lees meer >>

Okersoep van Howard Komproe
Zoals alle Surinaamse kinderen had comedian Howard Komproe een gloeiende hekel aan okersoep. Dit vanwege de glijmiddelachtige substantie die deze tropische groente afscheidt. Toen hij echter later in het leven het geheim van de droge oker ontdekte, werd deze heerlijke maaltijdsoep alsnog zijn favoriet. Lees meer >>

