• Home
  • Hart
  • Geest
  • Lijf
  • Vrouw
  • Gezin
  • Mond
  • Ding
  • Sport
  • Geld
  • Over Meneren
Kookeiland meneren Marcel Maassen Parc Broeckuizen
19 12 2018

Kookeiland met Michelinster chef Voltaire

Met stomheid geslagen waren ze, de jongens van restaurant Voltaire. Eergisteren ontvingen ze amper twee jaar na de opening al hun eerste Michelinster. Het restaurant op het historische landgoed Parc Broekhuizen in Leersum wordt in de nieuwe rode gids geroemd om de ‘inventieve en technisch beheerste smaakassociaties’. Dat ze een moppie kunnen koken, dat wisten […]

Lees meer

2Cover Als Jan het kan meneren Heemskerk
18 12 2018

Als Jan het kan – gezond en slank voor gewone mannen

De Jan Heemskerk van voor zijn Totale Transformatie was een vrolijke bolle flierefluiter met een matig verantwoordelijkheidsgevoel, altijd in voor een feestje. Dat zijn z’n eigen woorden. Maar het was een Jan op wie ik zeer gesteld was en met wie ik allemachtig veel plezier heb beleefd. Dat plezier was wel standaard met alcohol overgoten […]

Lees meer

dinitri zelf
16 12 2018

Kort Culinair – Jan neemt de trein naar Amsterdam en eet bij Dimitri’s!

Waar is het? Op een bizar prima plek: letterlijk tegenover het Muiderpoortstation van Amsterdam, Insulindeweg 1, aan de kant van de treinen naar het oosten, waar ook ‘mijn’ station, Weesp, slechts een paar minuten gaans! Ook: midden in het multiculturele hart van de hoofdstad. Wat is het? Dimitri’s is een food, drink en work space met een […]

Lees meer

Eye opener over blikopener Meneren
05 12 2018

Eyeopener over de blikopener

Belangrijk nieuws: jij gebruikt jouw hele leven al de blikopener op de verkeerde manier. Tenzij je net zo wijs en praktisch bent als Jan Heemskerk, want die deed het wel altijd al zoals het blijkbaar moet. Ik dus niet. Ik sta al veertig jaar te prutsen met de blikopener aan de zijkant van het blik. […]

Lees meer

jammie!
04 12 2018

Alle gastronomen verzamelen – de nieuwe Gault & Millau is uit!

Je kent het verhaal: uit onvrede met de traditionele smaak van de Michelingids, begonnen Henri Gault en Christian Millau in 1965 een alternatieve gids, die de twee recensenten gemakshalve maar naar zichzelf vernoemden: de Gault & Millau. Is de Michelingids misschien populairder en dus gezaghebbender, puristen zweren bij de G&M vanwege de rating die méér […]

Lees meer

kant en klaar en huis aan huis
24 11 2018

Crisp: je favoriete verse waar kant-en-klaar aan huis

Ons lijkt het dus een logistieke nachtmerrie: een ruim gesorteerd aanbod van upper class verswaar en kant-en-klaar delicatessen bij elkaar scharrelen, in een doos proppen en de volgende avond al dan niet gekoeld afleveren bij luie hipsters met een – min of meer – smalle beurs. Toch is dat precies wat de nieuwe bezorgservice Crisp […]

Lees meer

Of je worst lust
23 11 2018

Team vlees slaat keihard terug – met zelfgemaakte rookworst

Nu de vuige veganisten van Albert Heijn ons allemaal proberen te dwingen tot een kerst-op-enkel-sla, het Voedingscentrum ons aan de tofu probeert te krijgen, en de gewone man dadelijk vrolijk naar zijn wildgebraad en kalkoen kan fluiten, is het tijd dat de meneren hun stem verheffen en luidkeels HALT trompetteren; tot hier en niet verder, […]

Lees meer

Binnen kort geopend Meneren taalfouten horeca
20 11 2018

Wartaal in de horeca

Ieder z’n vak. Als we dat zouden onthouden, was ons leven een stuk gemakkelijker. Als iedereen deed waar hij goed in was en vooral naliet wat hij niet kon, was er beduidend minder leed onder de mensen. Door schade en schande wijs geworden, laat ik het tegenwoordig wel uit mijn donder om zelf tapijt te […]

Lees meer

bombe cookie dough
19 11 2018

Allerhande smakelijke tips en trends voor Kerst – ja, van Albert Heijn

Wij kunnen hier natuurlijk best een potje de verlichte Gourmand gaan uithangen, maar feit is dat de meneren precies drie passen voor de massa lopen. De middenklasse-massa, om precies te zijn, liefkozend ook wel de ‘iets minder kleine man’, de mild bemiddelde tweeverdiener en de schuchtere levensgenieter die op gepaste afstand trends en ontwikkelingen volgt. […]

Lees meer

«< 2 3 4 5 6 »
meneren.nl maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om: 1) het gedrag van bezoekers vast te leggen en te analyseren en zo deze website te verbeteren 2) het mogelijk te maken content via social media te delen 3) de inhoud van onze website en de vertoonde advertenties beter af te stemmen op jouw interesses Als je verder surft, accepteer je deze cookies en ga je akkoord met de verwerking van de (persoons)gegevens die met behulp van cookies kunnen worden verzameld en verwerkt voor de onder 1 t/m 3 genoemde doeleinden.