
Bouwen & Barbecueën, volg de vlog
Meneer Maassen woont erg leuk en landelijk, maar wel wat krap. Dat is al jaren zo. De begane grond bestaat feitelijk uit slechts één vertrek van circa 8 bij 4,5 meter. Daarin kookt hij zich zes slagen in de rondte en tikt hij dagelijks vele uren voort aan een volgend verhaal. Hij is niet veeleisend, […]

Terrassen nog dicht, flessen al open!
Al zijn de terrassen nog potdicht, de zomercocktails vliegen ons hier al om de oren! Zo laat Hooghoudt een fles Zero Zero 24 bezorgen – een alcovrije ode aan de legendarische Rijke Jenever No. 24, die het prima doet met bruisend water of tonic, met zijn hart van jeneverbes, lavendel en een vleugje vlierbloesem. ‘We […]

De perfect gegrilde Tomahawk van Tim Coronel
Echt mannenvoer: de Tomahawk. Een stoer stuk vlees. Tim Coronel is er helemaal dol op, maar hij is dan ook een volbloed carnivoor. Onlangs maakten we voor The Meatlovers een video van een winterbarbecue bij Tim in de achtertuin. Die Tomahawk bereidden we reverse sear: eerst langzaam garen, dan op hoog vuur grillen. Met een […]

De Meneren gaan vreemd: onslievelingsgerecht.nl
De hoofdredactie van Meneren.nl – zijnde Jan Heemskerk & Marcel Maassen – ontdekte ook één voordeel van de coronabeperkingen: je houdt tijd over voor iets nieuws. Wij hebben die tijd benut om een nieuw culinair platform in de lucht te schoppen: onslievelingsgerecht.nlWe presenteren het lievelingseten van inspirerende bekende en onbekende Nederlanders. De gerechten, de recepten […]

15 tips voor zacht, mals en smeuïg stoofvlees, suddervlees, hachee, zuurvlees, goulash, enzovoort
Gestoofd rundvlees moet superzacht zijn, mals, smeuïg, het moet smelten op je tong. Helaas mislukt het bij velen maar al te vaak: het vlees is droog, taai, smakeloos. Waarom dan toch? Met deze 15 tips maak jij voortaan altijd het volmaakte stoofvlees.

2 trucs voor de lekkerste, krokantste aardappels van de barbecue
Deze gebakken aardappeltjes van de BBQ zijn écht ultiem. Zo heerlijk krokant van buiten, zo smaakvol en zacht van binnen. Twee simpele trucjes maken het verschil. Het volledige recept vind je hier.

Hoe maak je zelf kaassoufflés?
De Meneren zijn dol op kaassoufflés. En op nog heel veel meer dingen hoor, maar toch vooral op kaassoufflés. Zelfgemaakt zijn ze krankzinnig lekker. En dat zelf maken, doe je in een handomdraai. Stelt niks voor. In de video zie je hoe het moet. Het recept vind je op de website van Marcel Maassen. Hoe […]

Marcel ‘de Messi van het Barbecuen’ Maassen vuurkoning bij The Meatlovers!
Moet je lezen! “Hij is een wandelende, schrijvende, kletsende Wikipedia over alles wat met barbecueën te maken heeft. Met dezelfde creativiteit waarop het vlees gegrild wordt, bereikt zijn pen het papier. Marcel Maassen is niet alleen een gepassioneerde barbecue koning, maar ook een trotse Limburger.” Wat zeg je? Dit wist je allang? Natuurlijk, maar wat […]

Let’s Missbehave – een erotisch kookboek met smaak
Meneren, Ter afleiding van de pandemie, even uw onverdeelde aandacht voor Carlijne van Popering, schrijver en samensteller van Let’s Missbehave, where food meets pleasure, een erotisch kookboek met hete gerechten, zinnenprikkelende foto’s en opwindende verhalen! Want zoals zij het wezen van haar boek verwoordt, zou ik het niet kunnen… Zegt Carlijne: “Eten is alles. Eten […]