Wispelturige vrouwen, je doet er niks aan!

Men noemt mij in mijn woonplaats vaak ‘de Koreaan’, omdat ik, net als veel mensen van Koreaanse afkomst in de Verenigde Staten, diverse baantjes heb (móet hebben) om mijn hoofd en de hongerige smoeltjes van mijn vrouw en kinderen boven water te houden. Zo werk ik maandag tot en met woensdag voor een televisieproductiemaatschappij en donderdag en vrijdag voor het prachtbedrijf dat deze site uitgeeft. In de avonden en het weekend doe ik klusjes in de tuin van de buren en loop ik een krantenwijk met folders en het avondblad.

Maar genoeg daarover: ik vertel het, omdat het toeval wil dat ik bij allebei mijn hoofdbanen twee vrouwelijke bazen heb. Twee maal twee vrouwelijke bazen, ik ken weinig mannen die me dát kunnen nazeggen. En ze zijn niet voor de poes hoor, die vrouwelijke bazen. Alles wat je hoort en leest over sterke vrouwen is waar, en then some. Toch: ik vind het heerlijk. Want ik kan het met vrouwen. Ik heb daar namelijk voor doorgeleerd.

Zo niet mijn collega M. Die komt regelmatig schuimbekkend binnen na overleg met de baas/bazen. Dat de één altijd precies het tegengestelde zegt van wat ze gisteren nog wilde. Dat ook op de ander geen peil op valt te trekken! Dat ze onbegrijpelijk en wispelturig zijn. En – want het zijn er twee – het nóóit of te nimmer met elkaar eens kunnen worden.

Ik geef hem dan koffie en goede raad, die ik op deze plaats ook met jullie zal delen: ja, vrouwen zijn inderdaad wispelturig, en bazen zijn hierop geen uitzondering. Ze vinden bijna altijd het tegenovergestelde van wat jij vindt, ook als dat in tegenspraak is met wat ze eerder hebben gezegd. Ze kunnen op ieder gewenst moment van mening veranderen, en ook weer terug. Ze zijn indirect en cryptich, en bedoelen zelden wat ze zeggen (of zeggen wat ze bedoelen). En: ze verwachten dat de hele wereld, inclusief mannen, ook op een dergelijke manier met elkaar communiceert. Wat de zaak dubbel verwarrend maakt. Maar: trek het je niet aan, want ze menen het niet kwaad. Ze zijn gewoon zo. En wie zijn wij om te beweren dat daar iets mis mee is. Roll with the punches, bitches. Zij zijn de baas.

Foto: Ayo Ogunseinde, Unsplash