Onzinnig onderzoek: welk soort torso vinden vrouwen het mooist

We hebben zo ons vermoeden, maar er is ook even onderzoek naar gedaan om het te bevestigen: welke torso vinden vrouwen mooi? Een gespierde, een dunne, of een bovenlichaam met wat meer om van te houden?

Griffith University uit Queensland vroeg 160 vrouwen wat zij het meest aantrekkelijke mannenlichaam vinden, met het hoofd en de benen er afgekapt. Enkel de torso. We gaan er niet omheen draaien: 98% koos voor de gespierde man. De onderzoekers gaven aan dat die uitslag wel hadden verwacht, maar niet met zo’n overweldigende meerderheid. Ze gooiden de voorkeur uiteindelijk op de ogenschijnlijke aanwezigheid van fysieke kracht, en dus gezondere genen voor voortplanten, beter kunnen beschermen, enzovoort. We get it, onze voortplantingsorganen denken nog vanuit de oertijd.

Maar wat moeten we met die informatie? Moet dit onderzoek mij meer motivatie geven om naar de sportschool te gaan zodat mijn torso 98% van die vrouwen aanspreekt? Ik mag hopen van niet. Je hebt een gezicht, benen, en oh ja, een fucking persoonlijkheid. Maar er valt nauwelijks te onderzoeken welke persoonlijkheid het meest aantrekkelijk is, omdat die veel moeilijker te definiëren is. Ik wil hier ook geen ‘you are a special snowflake-verhaaltje’ van maken, maar treur niet om de uitslag van dit onderzoek mannen: je bent meer dan een torso.

We houden bij de Meneren van een sappig onderzoek over seks, relaties of vrouwen, maar soms vragen we ons af of een onderzoek wordt uitgevoerd om het wetenschappelijk nut van de uitslag, of de kans dat die uit verband getrokken uitslag wordt opgepikt door de media. Zijn we er toch weer ingetrapt.