Waarom jij in je eentje naar een concert moet gaan

Het klinkt verdrietig en saai, maar in je eentje naar een concert van je favoriete band, rapper of DJ gaan kan een ware verademing zijn.

Ten eerste hoef je het gaan naar het concert niet af te laten hangen van een tweede persoon. Want ook al is jouw agenda leeg, dat betekent niet dat diegene tijd heeft. Of heb je überhaupt geen vrienden die deze band ook leuk vinden, en moet je een vriend er met alle moeite van overtuigen mee te gaan? Allemaal no issue wanneer je alleen gaat.

In het begin van de avond zal je je behoorlijk raar voelen. Alsof iedereen naar de eenling in het midden van de zaal kijkt terwijl je wacht tot die artiest eindelijk door zijn bult cocaïne heen is in de kleedkamer. Houd vol, het mooie komt nog. Want wanneer de muziek eindelijk begint kijkt iedereen naar het podium. En kan jij je volledige aandacht richten op waar jij wil staan, hoe jij wil kijken. Je hoeft niet bezig te zijn met of je vriend het ook wel zo leuk vindt als jij. Dus neem je het hele gebeuren optimaal in je op.

Daarbij ontmoet je veel sneller nieuwe mensen wanneer je alleen bent. Zoals we eerder zeiden, je hebt geen vrienden die dezelfde muziek leuk vinden als jij? Tadah, je staat in een concertzaal vol met mensen die dat wel vinden. Met een beetje alcohol en de adrenaline van een concert in het publiek is er een goede kans dat je met iemand aan de praat raakt.

Als laatste, een klein maar cruciaal dingetje: je kan gaan en staan waar je wil. In de hectische mensenmassa schreeuw je naar je vriend dat je gaat pissen, of bier gaat halen, om vervolgens diezelfde vriend als een speld in een dansende hooiberg terug te vinden. In je eentje kun je zo vaak als jij dorst hebt heen en weer lopen naar de bar, want je hoeft niemand te vinden.

Ga dus maar snel kijken of je favoriete act binnenkort in Nederland speelt. En ga lekker alleen.