Waarom apps handmatig sluiten je batterij juist leeg trekt

Heb jij wel eens gehoord dat je langer met de batterij van je telefoon kan doen als je de apps regelmatig sluit? Nou, beste heren, vandaag zijn wij hier om te vertellen dat dit klinkklare onzin is. Sterker nog, je vernaggelt je batterijduur ermee.

Het klinkt allemaal heel logisch: hoe meer er open staat, hoe meer het intern geheugen van je smartphone bezig is dat alles te monitoren en draaiende te houden. Maar zo simpel werkt het dus niet.

Apple’s senior vice president van software Craig Fedrighi zegt dat het sluiten van apps geen verschil maakt. De functie is volgens hem geïmplementeerd om vastgelopen apps te herstarten. Als je de lijst van ‘open’ apps bekijkt door dubbel te tikken, zie je een screenshot van hoe de app eruit zag, de laatste keer dat je het gebruikte, toch? Dat komt omdat de app eigenlijk gesloten is, en weer opstart wanneer je het opent. Het blijft helemaal niet constant draaien.

De reden dat het afsluiten en opnieuw opstarten slecht is, is omdat vanaf niets opstarten veel meer moeite, en dus batterij, kost dan een ‘slapende’ app vanaf de achtergrond te openen. De software voor je hypermoderne smartphone is specifiek hiervoor gemaakt. Je gebruikt geen Windows 98 meer.

Laat dus maar lekker lopen die apps.