Goed nieuws: vrouwen gaan vaker voor een lelijke man

Als lelijke kerel heb je misschien dikwijls verlangd om er wat aantrekkelijker uit te zien. Als knappe man denk je misschien dat je het voor het uitkiezen hebt. Maar nu blijkt dat vrouwen helemaal geen knappe man willen. Hoera!

Voor een onderzoek van Florida State University werden 113 jonge stelletjes in het begin van hun relatie de vraag gesteld in hoeverre het uiterlijk van hun partner een rol speelt in het geluk van de relatie. Andere factoren, zoals veel geld, een goed gevulde onderbroek, of een interessante baan, zijn buiten beschouwing gelaten.

Opvallend genoeg kwam uit dat onderzoek dat vrouwen gelukkiger zijn met een partner die minder knap is dan zijzelf. Aha! Daar ligt de crux. Je moet ervoor zorgen dat je lelijker dan je vrouw of vriendin bent, of je nou een jonge god of de plaatselijke dorps-Shrek bent.

De vrouwen gaven in het onderzoek aan dat ze zich sneller druk maken om hun eigen uiterlijk als ze met een knappe man zijn. Door die stress zijn ze onzeker en gaan ze sneller op dieet. En dat alles om te compenseren voor de strakke kaak van de man die naast hen loopt. Toch was het resultaat van het onderzoek dat vrouwen het gelukkigst zijn met een man met gemiddelde looks, wat dat ook mag betekenen. Zo twijfelden de vrouwen niet aan hun eigen uiterlijk, wat de relatie relaxter en gelukkiger maakt.

Heb je een comfortabele relatie? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je vrouw of vriendin jou lelijker dan zichzelf vindt. Nou niet meteen huilend voor de spiegel gaan staan. Wees blij met je gelukkige relatie, en die knappe vrouw aan je arm.

Ben je niet zo gelukkig in de liefde, ondanks je goeie kop? Dan weet je nu waar het door komt. Je bent vervloekt met je eigen zegen: je bent te knap, en vrouwen worden daar onzeker, en dus niet gelukkig van. Sorry.

Foto: iStock