The Beefsteak Club: pullen bier en gigantische steaks

Hij noemt zichzelf een ‘bardinosaurus’. Ras-Amsterdammer Sergej Fokke is de grote man in de Nederlandse barindustrie. Ondertussen heeft hij wild succesvolle restaurants als Regular & Jack, Door47, en Pigs & Punch achter zijn naam staan. In januari 2018 opent hij in de Jordaan zijn nieuwste project: The Beefsteak Club.

En dat is goed nieuws. Want het restaurant wordt in een geweldig veelbelovende zin samengevat: je kan er o.a. je eigen koe ontleden, onnodig veel steak eten en pullen bier drinken. Is dat nou toevallig net waar wij van houden. Dat voelt Sergej wel aan.

Met zijn speak-easy bar Door47 won hij gigantisch veel prijzen, waaronder meerdere vermeldingen in ‘The World’s 50 Best Bars’. De term speak-easy komt uit de tijd van de drooglegging in de Verenigde Staten, waar toch alcohol werd geschonken in verborgen, geheime barretjes. Zo eentje die moeilijk te vinden is, en een wachtwoord van je vraagt voor je het glas aan de lippen mag zetten. Het werd Sergej hard afgeraden dat te proberen in Nederland, dat zou niet werken, daar zouden we te nuchter voor zijn. Maar Sergej don’t take shit from noboby, en opende het toch. Vier restaurants verder weten we wel wie daar gelijk had.

De ex-profvoetballer en -marinier heeft een toegewijde kijk op horeca: “Je kan elke aap leren een drankje te maken; passie maakt het verschil. Het draait uiteindelijk om gastvrijheid en kwaliteit.” Goed advies, ook als je we het niet over het schenken van fantastische cocktails en spareribs hebben. We leren graag van mannen die hun eigen weg volgen, en daar succes op vinden. Bardinosaur Sergej Fokke.