Eigengemaakte pasta rocks

Succespasta die werkt: eenvoudig en zo lekker!

Onze voedselhistoricus en -filosoof ‘andere’ Marcel Maassen is een meneer van goede, maar eenvoudige smaak. Hierbij deelt hij het recept van zijn eigen ravissante succespasta.

Italiaanse pasta’s, daar ben ik niet zomaar een beetje dol op. Het liefst at ik pasta als ontbijt, lunch én avondeten. En dan nog zou je mij midden in de nacht wakker mogen maken voor nog een extra portie. Een oneindig aantal variaties voor sauzen kun je vinden en zelf verzinnen. Als je ook maar een beetje gevoel hebt voor smaakcombinaties, kan het eigenlijk al niet meer mislukken.

De spaghetti con colatura di alici staat in mijn top 5 van favoriete pastagerechten. In eenvoud en unieke smaak absoluut niet te evenaren. Je zet dit gerecht – echt! –  in tien minuten op tafel.

Dit recept vind je hier op de receptenpagina. van Marcel.

Foto iStock/ emesilva