Je vrouw proberen te begrijpen? Stop ermee!

We kunnen ons met z’n allen behoorlijk druk maken over de wispelturige aard van de vrouw. Haar emoties, haar mening, haar impulsen, zijn voor ons mannen soms ondoorgrondelijk en volkomen onduidelijk. Daarom: geef het op. Probeer haar niet meer te begrijpen.

Waarom moeten we het opgeven? Een aantal voorbeelden:

Wat vrouwen willen: dat we haar onweerstaanbaar en sexy vinden.
Wat er gebeurt wanneer ze het krijgen: Serieus, alweer? We zijn letterlijk een uur geleden nog van bil gegaan en ik heb geen zin om mijn middagsnack te vervangen door jouw kwakje. Waarom heb je het altijd alleen maar over hoe mooi ik er uit zie, en niet hoe goed ik iets kan? Niet aan mijn kont zitten in het openbaar, hou nou eens op!

Wat vrouwen willen: vertel altijd de waarheid of de relatie is klaar.
Wat er gebeurt wanneer ze het krijgen: Man: deze outfit zou ik niet aan doen. Het is, ehm, bijzonder. Vrouw: Onze relatie is over.

Wat vrouwen willen: af en toe verrast worden met een door de man gekookt diner.
Wat er gebeurt wanneer ze het krijgen: een vrouw loopt de keuken binnen, die er na het kokkerellen van de man uitziet als een paintball-parcours. Oh, maak je spruitjes? Hmm, nee, ik vind het wel lief. Maar die vind ik niet zo lekker. Of nou ja, wel als je ze eerst even kookt en dan in de pan bakt, maar niet zo. Heb je de aardappels wel gewassen en geschild? Dat vlees moet vijf minuten per kant, niet langer… stop maar, ik doe het wel.

Wat vrouwen willen: een keer wat anders kijken dan sport.
Wat er gebeurt wanneer ze het krijgen: man, op de bank met vrouw, kijken Keeping Up With The Kardashians: Wow, Kim Kardashian heeft écht een gigantische kont. Hoe kan het dat ze er allemaal zo uit zien? En wie is zij? Vrouw: Stil, ik kan niet horen waar het over gaat als jij het alleen maar over hun reet hebt. Ga jij maar wat anders doen, dan spoel ik even terug.

Wat vrouwen willen: dat de man haar helpt geen junkfood eten.
Wat er gebeurt wanneer ze het krijgen: vrouw is halverwege haar ongesteldheidsweek en overweldigd door woeste vreetlust. Ze lepelt browniebeslag met scheppen naar binnen, omdat het te lang duurt om de brownies daadwerkelijk te laten bakken. Man kijkt om het hoekje van de keuken, slikt een keer diep en maakt zich klaar om zijn vrouw te wijzen op wat ze nu eigenlijk aan het doen is. Vrouw waarschuwt man dat als hij niet heel snel de keuken uit sodemietert zij een stuk van hem op eet.

Daarom mannen, probeer het maar gewoon niet. Leef in heerlijke onwetendheid en laat het je overkomen. Dat scheelt een boel vruchteloze moeite en frustratie.