Seksloze hiphop-video’s, maar toch tof!

Als je vrouwen met bombastisch grote konten en voorgevels in dropveterbikini’s wil zien twerken, YouTube je een hiphop-clip, toch? Niets mis mee en moet kunnen. Het is wel jammer dat daardoor alle hiphop over één kam wordt geschoren, want het is heus niet alleen maar money and hoes. Ben je dus zuinig op je gendervriendelijke reputatie en wil je toch genieten van massieve beats, check deze visueel en verhalend kneitergoede videoclips:

Kendrick Lamar – ELEMENT.

Kendrick Lamar rapt over gewelddadig opgroeien in Compton, Los Angeles, en wat voor gevolgen dat heeft nu hij een man is. De clip vertelt aanvullend aan de rapteksten het keiharde verhaal van opgroeien in het midden van een met vuisten en uzi’s gevochten oorlog. De cinematografie is van zo’n hoog niveau, dat je aan het einde van de clip bent vergeten dat je geen enkele booty hebt gezien.

Childish Gambino – Sweatpants

De videoclip van Sweatpants doet de klassieke en lichtelijk belachelijke komedie Groundhog Day een beetje na. Rapper Childish Gambino, met zijn permanent slaperige doch contente gezicht, komt na elke ronde in het eetcafé meer versies van zichzelf tegen, terwijl hij zichzelf leert kennen. Klinkt heel diep hé? Valt best mee hoor. Is ook gewoon grappig. Zeker de moeite waard.

J. Cole – G.O.M.D.

Cole grijpt met de singsongy melodieën in het liedje al terug naar slavernijliederen, maar in de clip worden we compleet ondergedompeld in het slavernijverleden van de Afro-Amerikaanse bevolking om het verhaal te vertellen. De combinatie van rauwe hiphop met een serieuze en filmische clip werkt steengoed.

Foto: iStock