cockring

Really? Een ‘cockring’ die je seksleven meet?

Als vrouw die opgroeide in de tijd dat PacMan dé game was, MS DOS leading en je mobieltje (alleen dat woord klinkt al ancient) van Motorola of Sony Ericsson was, zal het niemand verbazen dat ik heden ten dage niet bepaald voor de muziek uit loop als het gaat om de laatste gadgets en tech-updates.

Dat hoeft ook niet, daar heb ik immers mijn man voor. Als supersocial minded meneer van de wereld houdt die me net genoeg in the loop om toch nog een beetje mee te kunnen komen. Die ene keer in het jaar dat ik bij ons in huis een tech-scoop heb zal hij het weten ook. Zoals onlangs met de iCon. Nu houdt hij er sowieso niet van om door mij afgetroefd te worden, maar in dit specifieke geval was zijn reactie buitengewoon lauwtjes. Dit zou echter ook met de aard van het product te maken hebben kunnen gehad. De iCon is namelijk een soortement van FitBit voor de penis.

Voor iedereen die, net zoals mijn tech-savvy echtgenoot, bij het lezen van deze zin nog niet juichend van enthousiasme van de bank gesprongen is: het wordt nog erger. De iCon, FitBit, maar dan voor je fluit, heet namelijk voluit de iCon Smart Condom. Doorgaans toch niet jullie meest favoriete prop tijdens het liefdesspel. Sowieso een volslagen ridicule naam want de iCon is géén condoom; je draagt hem er hoogstens overheen. Wat met een prijs van £59.99 dan weer wel oké is, want dit lichtgewicht, waterdichte en comfortabele (one size fits all) condoom dat geen condoom is, kun je hierdoor eindeloos hergebruiken.

De misleidende naam is dan ook niet iCons voornaamste makke. Ook de looks niet. Uitgevoerd in statement zwart rubber heeft het designteam een product ontworpen dat niet zou misstaan in de Apple Store. Niemand hoeft hiermee voor lul te lopen, ook al draag je hem daar. Als bloggers en influencers het een beetje lekker zouden oppikken zou het nog best een look kunnen worden ook.

Waar ik problemen voorzie is dat de iCon “smart” is. Oftewel als een draagbaar brein fungeert voor juist dat lichaamsdeel waarvan de reputatie rust op het gegeven dat het zich totaal niets aantrekt van logica, rede, ethische codes en huwelijkse voorwaarden. Eureka, het zou potverdomme eens tijd worden, denken de meelezende mevrouwen nu. Sorry ladies, zó smart is de iCon nu ook weer niet. Nee, de ring komt niet onder stroom te staan zodra meneer op het punt staat een faux-pas te begaan. Nee: hij vertelt je niet wat hij denkt. Nee, hij werkt ook niet als high tech cockring waardoor het langer dan vijf minuten duurt. Ja, je begrijpt het goed: die ring doet he-le-maal geen fuck voor jou.

Voor fucks sake wat doet hij dan wel? Welnu, de iCon Smart Condom (die dus geen condoom is, maar een met nanochip en sensoren uitgeruste ring) beantwoordt een van de meest brandende vragen die we tijdens het seksen hebben, namelijk: hoeveel calorieën zijn we aan het verbranden? Maar ook de lichaamstemperatuur, de frequentie en de snelheid van de stoten, het uithoudingsvermogen, de staat van je seksleven (hoe vaak doen jullie het), en de creativiteit (aan de hand van het aantal standjes die op week/maand/jaarbasis de revue passeren) én last but not least de omtrek, wordt per sessie vastgelegd. Via de iCon app kun je zo een compleet logboek van jouw staat van dienst tijdens het neuken (als er niet gepenetreerd wordt telt het namelijk niet) bijhouden en tegen de lat leggen. Niet alleen jouw lat, maar ook die van andere iCon-dragers van over de hele wereld. De info kan onderling gedeeld worden namelijk. Gaaf toch?!

Voor de overachievende lul die enkel en alleen opstaat om opnieuw zijn pr te shredden misschien. Voor de doorsnee goeie pik is de gedachte om zelfs van zoiets persoonlijks, intiems (en soms anoniems) als seks ook een performance te moeten maken op basis waarvan je wereldwijd beoordeeld kunt worden, misschien net wat meer druk dan libido-technisch wenselijk is. Want laten we wel wezen, in ons hoofd zijn we natuurlijk allemaal GE-WEL-DIG in bed. Best ever! Wie zit er op te wachten die heerlijke illusie kapot te laten maken door ijskoude statistieken? Bovendien vraag ik me af wat je nou eigenlijk aan die info hebt. Op die calorieën na dan hè, dat is wel handig om daarna zonder schuldgevoel een bak ijs weg te werken. Maar ga je als de cijfers een beetje tegenvallen de volgende keer harder en sneller stoten en dat ook veel langer volhouden? Ik ken namelijk echt niemand die met Stampertje in bed wil liggen. Sowieso ken ik, denk ik, niemand die het op prijs zou stellen als haar vent terwijl hij nog op haar ligt zijn telefoon pakt om te checken hoe hij het dit keer gedaan heeft ten opzichte van Walid, Jamal, Hyun-Woo en Magnus. Dan liever nog een luie pik!

Voor wie de challenge alsnog aandurft is er nog een ander (en in mijn ogen wellicht beter) alternatief. Zo blijkt een Amerikaans bedrijf (de iCon is van Britse makelij) al eerder een smart toy bedacht te hebben. In esthetisch opzicht is de Lovely wat minder on point, hij heeft wat weg van een siliconen flesopener (in gezellig “wild green” of lief “soft pink”), maar naast het bijhouden van je prestaties fungeert de Lovely tevens als een vibrator die de clitoris stimuleert. Leuk want de meeste vrouwen komen immers niet klaar van penetratie alleen. En omdat hij de bloedtoevoer naar de penis afklemt zorgt de Lovely wél voor langere erecties. Leuk want vrouwen hebben soms iets meer tijd nodig. Omdat hij van rekbare siliconen is gemaakt kan hij desgewenst ook om een vinger of dildo gedragen worden. Leuk want ook zonder penis kan seks fijn zijn, al wil misschien niet iedereen dit horen. In de vibreerstand houdt de Lovely het liefst twee uur vol. Als extra bonus geeft hij aan de hand van de vergaarde data ook nog gepersonaliseerde suggesties op het gebied van nieuwe standjes en stimulatie-technieken. All yours voor $169.

Have a lovely Christmas everyone!