drone

Racen met een drone en miljoenen euro’s winnen?!

Drones zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het technologische werkveld. Je kunt er unieke beelden mee maken voor weinig geld, en Amazon bezorgt er in Amerika al pakketjes mee. Maar er wordt ook mee geraced. En dat is best heel bruut.

Eigenlijk is het logisch dat er zoiets als droneracen bestaat. De competitieve aard van de mens zorgt ervoor dat we van werkelijk elke bezigheid een wedstrijd kunnen maken. Maar ze gebruiken hierbij niet de drones die je neefje voor Sinterklaas heeft gekregen, en zelfs niet de duurdere drones waarmee veel YouTubers hun beelden maken.

De drones van de droneracers zijn vanzelfsprekend gebouwd om hoge snelheden te behalen en met scherpe sturing door het parcours te manouvreren. Maar hoe zien de bestuurders van de drone welke kant ze op gaan als de drone een halve kilometer verderop zoemt? Dat is het gaafste aan dit hele festijn. Er hangt een kleine camera vooraan de drone en de bestuurder draagt een virtual reality-bril. Op deze manier is het dus alsof de bestuurder zichzelf met snelheden van 100 km/h onder bruggen en over gebouwen doorvliegt.

Zo ziet dat er uit:

En het is niet een of andere hobby waar zes mannen op een veld in Hoogezand-Sappemeer elke zondag hun droneskills aan elkaar laten zien. Er zijn mensen die dit full-time doen. Er worden zelfs races gehouden in steden als Dubai en Las Vegas, waar het prijsgeld in de miljoenen loopt.

Heb jij het gevoel dat jij jouw drone ook verdomd goed kan besturen? Waarschijnlijk ga je keihard ten onder tijdens het gebruiken van een racedrone, maar probeer het vooral eens. Misschien kun je niet meedoen aan de wedstrijd van een miljoen, maar het is in ieder geval gaaf speelgoed.