Pestana

Pestana Hotel Amsterdam: ingetogen luxe waar wij wel van houden

Kun je schrijven over een hotel waar je nooit een oog hebt dichtgedaan? Natuurlijk! Want we willen niet opscheppen, maar wij hebben al heel wat hotels van binnen gezien en weten precies wat we willen, waar we voor moeten oppassen, en absoluut een teringhekel aan hebben. 

Als ons dus door een lieve vriendin wordt gevraagd of we een kijkje willen nemen in het gloednieuwe Pestana Amsterdam Riverside, aan de Amstel dus, omdat zij daar nou eenmaal de PR voor doet en vindt dat deze (zoveelste) nieuweling in het hoofdstedelijk topsegment zeer de moeite van het bekijken waard is, wie zijn zij dan om te weigeren? Zeker als ze ons een lunch aanbiedt in het inpandige restaurant ARC. by Lute. Lute, dat is Peter Lute, inderdaad, het genie dat ons ook recentelijk nog de Kruidfabriek in Ouderkerk schonk en ook de verwende bezoeker van de Ziggodome op Soundbites by Lute trakteert!

ARC by Lute - heerlijk!

Maar genoeg voor nu over dat restaurant! Het gaat over het Pestana Hotel! Wat om te beginnen leuk is: het hotel huist, althans gedeeltelijk, in een machtig gebouw uit 1892 in de welbekende Neo-renaissancestijl, dat door de beroemde architect Roelof Kuipers werd ontworpen als Raadhuis voor de gemeente Nieuwer-Amstel. Toen deze gemeente door de hebberige hoofdstad werd opgeslokt, kwam het Stadsarchief van Amsterdam aan de Amsteldijk 67 te zitten.

Lobby

De rest, zoals men zegt, is geschiedenis. De Pestana groep uit Portugal kocht het monumentale pand in 2014, liet het weelderig renoveren en met twee gebouwen uitbreiden door Villanova Architecten en ingetogen opulent stylen door Studio Linse (Rijks, De Plantage, Groote Industrieële Club). Resultaat: een statig, nee majestueus en warm complex, 154 kamers en appartementen, met een strakke maar geenszins kille stijl in overwegend aardse tinten, vanaf 207 ekkies voor een executive room tot een formidabele 2800 euro voor de presidentiële suite, die dan ook een forse rap-dj compleet met gevolg kan huisvesten voor een niet-zo-intiem kamerconcert.

Persoonlijk zouden wij kiezen voor de torenkamersuite, een lieflijke ruimte met groot imponeerpotentieel, niet in het minst vanwege riant sanitair en een kingsize bed. Ook; ingericht met respect voor, en kijk op de speciale geografie van de ruimte. Sowieso zijn de kamers die we bekijken mooie voorbeelden van hoe men met bestaande vormen speels en toch efficiënt kan omgaan, als men maar een beetje zijn best doet!

Mag ik verder niet vergeten het uitgebreide spa- en welnesscomplex te bezingen, dat onder leiding staat van de bekende haar- en beautystilist Marc Lubach, die al meer over schoonheid is vergeten dan wij ooit hebben geweten. Je kunt genieten van een schitterend zwembad, een sauna, een Turks bad en een goed uitgeruste fitnessruimte met Technogym-apparatuur.

Bezoekers kunnen er verder terecht voor MediSpa behandelingen van De HuidAcademie, met de producten van ZO Skin Health ontwikkeld door de wereldwijd gerenommeerde dermatoloog Dr. Zein Obagi, wie kent hem niet. Daarnaast wordt er gewerkt met de exclusieve merken NuFACE en Colorscience. Voor de haartreatments werkt Marc met Keune en Philip B. Maar dat zal u worst wezen.

Zijn we rond bij de lichte en fraaie bar bij de ingang, waar men in gepaste stijl een zakelijk gesprek kan voeren, al naar gelang het tijdstip met thee of een steviger consumptie en het restaurant ARC, van Lute, dat ik u, nu we elkaar toch spreken, eerder voor de avond dan de middag aanbeveel, omdat het ’s avonds iets sprookjesachtigs krijgt, wat het – in combinatie met de vlekkeloze bediening en eten met sterrenambitie – de perfecte prelude maakt voor een onvergetelijke overnachting in die torenkamer, en nee, we maken geen grapjes over prinsessen wakker kussen.

Meer info en boekingen: Pestana online!