Pas op voor foute vrouwen! Ze bestaan en ze maken je kapot!

Over foute mannen is, en wordt, veel gezegd. Je kent ze wel, of wie weet ben je er zelf wel eentje. Zo’n volbloed gladjanus, zo’n vintage slechterik die weerloze vrouwen in zijn netten lokt met een stoppelbaard en mooie praatjes, schitterende vergezichten die uitdraaien op bittere tranen, of eindigen in bed, waar je die arme schapen als lustobject misbruikt en ze vervolgens laat veranderen in een krat bier met vrienden, want behalve voor seks, heb je niks met vrouwen.

Daarover, dus, is en wordt al veel gezegd. Veel minder vaak gaat het over foute vrouwen. Die bestaan nochtans ook en het is tijd dat daar, zeker op deze site voor brave en goedgelovige mannen, de aandacht op wordt gevestigd. De kwestie is namelijk deze: foute vrouwen lonken je en lokken je en als ze je hebben valt ineens het masker en maken ze je kapot!

Foute vrouwen verwijten en kleineren en klagen en huilen en schreeuwen en wijzen je af. Foute vrouwen hebben het altijd zwaar en dat is JOUW SCHULD. Foute vrouwen vergeten niets en laten geen gelegenheid onbenut je te herinneren aan je vele, vele fouten, liefst en plein public. Foute vrouwen vernietigen met een glimlach je gevoel voor eigenwaarde en applaudisseren dan voor zichzelf – heiligen zijn het, dat ze het leven volhouden met een waardeloze, onzekere man als jij. Foute vrouwen slapen de slaap der onschuldigen terwijl jij tot vier uur ’s nacht beneden zeven whisky tobt en je afvraagt of je werkelijk zo slecht bent, hoe je haar in godsnaam kunt behagen, en of je niet beter een eind aan je leven kunt maken.  Foute vrouwen zijn gif en slopen je tot je bloedt uit je ogen.

De grote vraag is natuurlijk: waarom doen ze dat?

Vergeet die vraag! Hij heeft geen antwoord. Of duizend antwoorden. Het maakt niet uit of ze een trauma, een stoornis of gewoon een naar karakter heeft. Via jou wraak wil nemen op die klootzak en alle andere klootzakken van de wereld, of zich heeft voorgenomen jou om te vormen tot haar hoogstpersoonlijke zombieslaaf. Het doet er niet toe en het is niet belangrijk: het is belangrijk dat je weet dat ze het op jou heeft voorzien en dat ze niet zal rusten tot ze je met de grond heeft gelijkgemaakt.

Wat jij dus moet doen als je in handen bent gevallen van een foute vrouw? Wegwezen. Rennen als je wind. Dus: huil je opvallend vaker dan normaal, drink je stevig en rook je (stiekem) een pakje per dag? Ben je in behandeling bij een psychiater of natuurgenezer (op haar aandringen) en werk je zeven dagen per week terwijl zij parttime een webwinkeltje bestiert? En moet je evengoed de huishouding draaien en op de kinderen passen terwijl zij met (mannelijke) vrienden tot diep in de nacht in de stad herinneringen ophaalt? En heeft ze dan nóg wat aan te merken op je uiterlijk, innerlijk, of het feit dat je haar nooit meer met iets duurs verrast? Ga! Vertrek! Pak een koffertje, eventuele kinderen en vertrek naar de warme boezem van jouw echte vrienden of jouw familie. Laat geen briefje achter en kom nooit meer terug.

Er is niets te redden, wat je ook probeert. En dat weet je. Want je hebt alles al geprobeerd. De foute vrouw zal altijd beterschap beloven, of dat de dingen binnenkort anders worden: geloof het niet! Ze doet dat alleen maar om jou terug te lokken in haar web van horror en intrige, zwarte gaten en uiteindelijk de totale vernietiging! Niets wat je kan overkomen als je vertrekt, is erger dan blijven!

Duidelijk?

En dan dus voor de rest van je leven oppassen voor die mysterieuze vrouw die zoveel verwarrende gevoelens bij je losmaakt, op alles een nieuw en onverwacht perspectief heeft en om vier uur ’s nachts wil dansen onder de volle maan. Zoek liever een normaal en voorspelbaar iemand die dezelfde dingen leuk vindt als jij, een opgeruimd en welwillend karakter heeft, en jou opstuwt in de vaart der volkeren. Misschien klinkt dat saai, maar je zult je later realiseren dat dit het beste mannenadvies was dat je ooit kreeg.