Onzinnig feit: wie kippenvel krijgt van muziek is emotioneel superieur

Ben jij wel eens overvallen door kippenvel tijdens het luisteren van dat ene geweldige nummer? Dan heb jij officieel bijzondere hersens.

Kippenvel is over het algemeen een ongemakkelijk gevoel, maar wanneer het door muziek wordt opgeroepen is het iets magisch. Je huid rilt letterlijk van de noten. Persoonlijk kan ik Red Hot Chili Pepper’s Wet Sand niet luisteren zonder dat mijn huid in een berggebied verandert. Vooral die solo. Oef.

Herken jij dit? Dan heb je bijzondere hersens. Oxford University deed onderzoek naar het kippenvel-fenomeen en ondervond dat de hersens van mensen die het door muziek voelen meer verbindende vezels hebben. Dat betekent dat tussen verschillende onderdelen van de hersens betere en snellere communicatie is, wat zich uit in sterkere emoties. Word jou wel eens verwijt dat je je emoties niet laat zien? Leg dan de volgende keer je met kippenvel bedekte arm op tafel om de discussie af te kappen. Je bent een emotioneel superieur wezen!

Waarschijnlijk heb je een nummer in gedachten die dit gevoel oproept na het lezen van dit artikel. Ga maar lekker weer luisteren. Met je superbrein.