scheten

Onnozel feit: zachte scheten stinken meer dan harde

Wij geven hier gratis en voor niets wetenschappelijke uitleg bij uw dagelijkse discussies: stinken zachte scheten erger dan flinke kontknallers?

Wanneer iemand een indrukwekkende hoogte decibel weet te bereiken met zijn wind verwachten we dat er daarmee ook net zo’n indrukwekkende geur meekomt. Maar dat is dus niet het geval! Ja, zachte scheten ruiken erger.

Als je zonder dat iedereen in de kamer het doorheeft een silent killer loslaat, heb je het meeste kans dat mensen klagend en neusknijpend de kamer verlaten. Dat komt hierdoor: winden ontstaan door lucht in je eten en drinken, of lucht wat je inademt. Lucht wat je inademt komt in veel grotere hoeveelheden, maar heeft in principe geen geur. Deze komt er dus met een hoop lawaai uit, zonder de geur van jouw darmflora.

De sluipende scheetjes daarentegen, bestaan vaak uit lucht die vrijkomt bij het verteringsproces van eten of drinken in je maag. Daar zitten bijvoorbeeld zwavelhoudende gassen bij. En die stinken hard. Ook is er natuurlijk het verrassingseffect: als de stank wordt aangekondigd met lawaai, heeft het slachtoffer tijd om zich voor te bereiden. Als er geen aankondiging is, wordt deze overvallen. Weet je dat ook weer.

Dit groezelige onderwerp nog niet zat?
Brekend nieuws: mannen winden meer dan vrouwen!