Nooit meer je kleren vouwen? FoldiMate!

Heb je nog ruimte over in de kast naast je strijkrobot? Schuif er dan het apparaat in dat al je kleren in een nette stapel vouwt. Want ondanks dat het een onvriendelijke 900 euro kost, is het misschien wel een briljante vinding.

Huishoudelijke klusjes zijn algeheel vervelend en ik droom dagelijks van een wereld waarin dit allemaal door pocket-sized robots voor mij gedaan wordt. Zodat ik mij bezig kan houden met belangrijkere dingen als whisky drinken en films kijken. Vandaag zijn we weer een stap dichterbij gekomen. Er is een robot die al je kleren voor je vouwt. En ik moet hem hebben.

Het apparaat ziet er uit als een modern kopieerapparaat, maar dat maakt niet uit. Je voert het de bovenkant van je shirt, overhemd of broek en met tevreden gezoem wordt het in een paar seconden lijnrecht voor je opgevoud. Je hoeft niet eens elk individueel shirt uit het apparaat te halen om in de kast te leggen, je krijgt het netjes op een stapel aangeleverd. Niet alleen zou ik dit willen omdat ik het klusje niet wil doen, ook ben ik nog eens bar slecht in het vouwen van kleren. Als ik in een winkel iets van de stapel heb gepakt en het zo netjes mogelijk terug wil leggen word ik hier mij pijnlijk bewust van.

De FoldiMate wordt momenteel geproduceerd en is volgend jaar beschikbaar. Ik ga er vast een plekje in mijn huis voor reserveren.