Leven met een seksrobot

Nog even over Westworld – zou jij een robot doen?

Zo heb je het nooit over seksrobots, zo zijn ze het gesprek van de dag. Het begon allemaal met collega E., die deze week de complete dvd-box van de HBO-serie Westworld bestelde. Een hele eer, want E. koopt alleen DVD’s van films of series die het smelten van het complete internet moeten overleven.

Westworld, je weet het ongetwijfeld, is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 met de doodgriezelige Yul Brynner, een kale androïde gunslinger, die op hol slaat in een Western-thema-pretpark en bijkans de complete bezoekerspopulatie om zeep helpt.

Ook Westworld-de-serie speelt zich af in een ultramodern pretpark in cowboy-stijl, waar je als welgestelde vakantieganger in de huid mag kruipen van ieder denkbaar western-personage, en je in die hoedanigheid mag vergrijpen aan iedere bewoner die je tegenkomt.

In de praktijk betekent dat: doodschieten en verkrachten, want dat mag je anders nooit, en nu geeft het niet, want die bewoners zijn toch allemaal robots die na jouw vertrek weer worden opgelapt en bij wie elke herinnering aan gisteren netjes wordt gewist – zodat hun eeuwige dag met immer dezelfde verhaallijn weer onbekommerd van voor af aan kan gaan beginnen.

Dat dit niet goed kan aflopen, begrijp je, maar waar het nu even om gaat is dit: zou jij serieus seks hebben met een robot, zoals al die hitsige pseudo-cowboys in Westworld? Natuurlijk: die damesrobots zijn allemaal superknap, extra lekker en niet van echt te onderscheiden. En misschien zelfs wel veel veelzijdiger, geiler en welwillender dan de gemiddelde vrouw-in-de-straat, maar toch: seks met een niet-levend, laat staan -menselijk wezen, ik weet niet of ik er al helemaal aan toe ben, eigenlijk.

Maar dat ben ik. Misschien zeg jij: wat kan het schelen? Er is uiteindelijk geen verschil tussen een vrouw-replica met extra grote borsten en geavanceerde artificiële intelligentie voor de betere lustbeleving, en de  doodgewone vibrator, die immers ook niet menselijk is en wel degelijk voor vleselijk genot zorgt. En in zowat ieder nachtkastje van Nederland te vinden is.

Of misschien zeg jij wel: niks tegen vrouwen van vlees en bloed, maar doe mij er maar eentje die altijd zin heeft, precies in de dingen waar ik zin in heb, zolang ik er zin in heb, en die beschaafd voorgeprogrammeerd kreunt en op het moment suprême jubelt dat ik de grootste piemel van de wereld heb! En die ik daarna uit kan zetten, zodat ik rustig de krant kan lezen of voetballen kan kijken.

Het ligt, dat merk je wel, niet zo eenvoudig, en met de razendsnelle ontwikkelingen in de robotica in het achterhoofd, zullen we binnen afzienbare tijd misschien wel voor deze ongemakkelijke keuze worden gesteld. Dus: laat ons weten! Aan jouw lijf geen hyperrealistische opblaaspop of laat maar komen die seksrobot! In het laatste geval: jij bent in elk geval niet de eerste die er eentje in de armen, en zijn hartje sluit. Kijk maar naar deze bizarre docu

foto iStock/ Ferrantraite