Schokkend: baardhaar = schaamhaar!

Dan nu jullie aandacht voor het volgende, beste baardbezitters: je draagt eigenlijk een flinke bos schaamhaar op je gezicht. Het goede nieuws is dat dat ondanks de duidelijke smerigheid daarvan in je voordeel werkt. De dokter legt uit waarom.

Is het je wel eens opgevallen hoe de stugge haren die op je kin groeien verdacht veel lijken op die in je schaamstreek? Dat is geen toeval, meneer. De haarzakjes van baardhaar lijken precies op die van je schaam- en okselhaar. Niks om je zorgen over te maken. Zegt ook Dr. Bobby Buka, die naast eigenaar van een fantastische naam ook oprichter van Greenwich Village Dermatology en dermatoloog aan de Mount Sinai School of Medicine is. Hij legt het even uit.

“De concentratie van talgklieren is hoger in verscheidene plekken op het lichaam: het gezicht, het kruis, en de oksels. Daarom zijn de karakteristieken van het haar op die plekken heel vergelijkbaar, als we het over dikte, kracht en kwaliteit hebben.”

Voordat je na het lezen van dit feit je gezicht vol scheerschuim kwakt en het mes erbij pakt, is er ook goed nieuws. In die baard-/schaamharen zit dus een hoge concentratie van talgklieren, die, hoe raad je het, talg produceren. Die talg draagt een boel feromonen met zich mee, en vrouwen zijn biologisch geprogrammeerd om daar rozig van te worden. En daar heb je natuurlijk alleen maar profijt van. Rustig laten groeien, dus.

Sarah Cervantes