Nieuwe enge trend: je penis bleken

Na botox voor je ballen dachten wij de piek van de plastische chirurgie bij geslachtsdelen wel gezien te hebben. Dacht het niet. Thaise mannen komen massaal naar cosmetisch specialisten op hun penis te bleken.

Het is niet eens alsof de kliniek deze behandeling bedacht en mannen dachten ‘Goh, ja, dat is eigenlijk wel een kek idee’. Mannen kwamen daadwerkelijk met de vraag of hun penis witter gemaakt kon worden naar de kliniek. Op een gegeven moment heeft het Lelux Hospital in Bangkok maar geluisterd naar de wensen, en de behandeling aangeboden.

Sindsdien komen er gemiddeld maar liefst honderd mannen per maand hun zaakje witwassen met laserbehandelingen. Dat kost een redelijke € 300,-. Het verrast ons totaal niet, maar het blijkt dat lasers op je penis geen goed idee is. Het is nogal een gevoelig lichaamsdeel, namelijk. Veel voorkomende klachten zijn onverwachte verkleuring, zwelling (kan handig zijn), ontstekingen, en onverklaarbare zweren. Ons niet gezien, dankjewel.

De onderliggende reden achter het witwassen van de huid is treuriger. In veel landen in Zuid-Oost Azië wordt een donkere huid geassocieerd met iemand die op het land werkt. Net als bij de Europese adel in de 18e eeuw is een lichte huid een teken van rijkdom en status, omdat deze niet in de zon hoeft te komen. Als het goed is hangt je penis ook niet in de zon bij te kleuren tijdens het werken op het land, dus de stap naar een wit lid is wat groot. Hou die lasers van je piemel, joh.