Nick ging next level koffie drinken

Koffie is veel meer dan enkel het gefilterde bakkie pleur dat de maandagochtend enigszins verdraaglijk maakt. Koffie is een cultuur. Nespresso staat fier vooraan met hun Bespoke-koffies. Dat zijn hele fancy koffies. Nick mocht er van proeven.

Het gaat er dus niet enkel om je hersens een opdonder met caffeïne te geven. Het gaat om de ervaring. Vergeet bouwkeetkoffie, wanneer je nipt van een kopje Bespoke voel je je een heuse jetsetter. Ik bedoel:

Voel je het? Daar gaat het om. Gegeven, het is niet voor iedereen. Maar diegene die maar geen genoegen kan nemen met het alledaagse zal hier van smullen. Als je je smaakpapillen een uitdagende oplawaai wil geven en stiekem wel houdt van verfijnd doen, probeer dan eens een koffie uit de Nespresso Bespoke-serie.

Er zijn namelijk behoorlijk wat gekke varianties, zoals de Cotton Candy Coffee, waar je het scheikundige maatbekertje giet over de wolk van suikerspin. Dat smelt volledig bij de eerste aanraking met de koffie.

Of de zachtzoete Blackberry Brew met, je raadt het nooit, bosbessen.

Nespresso biedt de Bespoke-serie aan als ervaring, en zo moet het ook worden opgevat. Niet als een koffie’tje wat je als variant op je zwarte bakkie thuis neemt omdat je iets te vieren hebt. Beschouw het als een koffieproeverij. Wanneer je speciaalbier of wijn gaat proeven let je veel meer op de smaak, geur en gevoel dan wanneer je op vrijdagavond tijdens Willem II – Roda JC een pilsje achterover tikt. Je moet er de tijd voor nemen, en dan zal je het ongetwijfeld waarderen, want er zitten wat wonderlijke brouwsels tussen. Niet gevreesd: ook alcoholisch.

Een salted caramel cocktail met alcohol én caffeïne. Dat doet je goed. Als je nieuwsgierig bent geworden na het zien van die magische onthulling of de koffie fotoshoot, je kunt bij Restaurant Envy, Grand Café Krasnapolsky en Sorel’s Midtown Bar & Lounge proeven van Nespresso Bespoke.

Gewoon een keer doen. Voel je je fancy (en heel wakker).