dansen

Nick gaat diep en zegt: mannen, dans wat meer

Er zijn een boel mannen die de dansvloer, en specifiek het ritmisch bewegen erop, als de pest vermijden. Ik vind dat je daar helemaal niet zo bang voor hoeft te zijn. Scheelt je een hoop gedoe en je wordt er nog leuker van ook.

Dit zou een pleidooi kunnen zijn van iemand die heel goed kan dansen, maar dat kan ik niet. Ook ben ik niet iemand die minstens twee keer per week de heupen los moet gooien in de hoek van een cafè. Maar, ik vermijd dansen niet. En dat zou jij ook niet moeten doen.

Waarom willen mannen niet graag dansen? Is letterlijk het enige wat muziek met je doet dat je hoofd langzaam ritmisch heen en weer gaat? Nee, ga staan, dan gebeurt er vast iets met je. Het is een stuk beter voor je als je niet panisch probeert elke spier in je lichaam straksgespannen en stil te houden, zodat je er cool, calm and collected uit ziet. Want je ziet er uit alsof je al drie weken niet hebt gescheten op die manier.

Er zijn een paar goede redenen waarom je gewoon moet dansen:
1. Je denkt misschien dat je je leven door kan komen zonder te dansen, maar dat mislukt gegarandeerd. De schoolfeesten op de middelbare school, een club, je bruiloft, natuurlijk. Dan kun je maar beter wat ervaring hebben.
2. Als jij je een beetje laat gaan, straalt dat zelfvertrouwen uit. En zelfvertrouwen maakt je hele leven beter. Want, zoals het woord al handig zegt, voel je je beter over jezelf. Maar dat straal je ook uit. En daar vallen vrouwen heart over heels voor.
3. Fitness. Hoe dom het ook klinkt, als jij de avondje flink de schoenzolen slijt met een knappe dame aan je hand ben je de hele avond aan het bewegen. Waardoor je afvalt. Waardoor je beter kan bewegen, en dus beter kan dansen. Now we’re talking.
4. Je leert een boel over een vrouw aan de hand van hoe ze danst. Laat ze zich comfortabel leiden, of neemt zij de leiding? Hoe vrolijk en speels ze is, of juist hoe terughoudend ze is. Dat kan waardevolle informatie zijn, dude.

Ik hoor je gedachten, het is gewoon stoerder om aan de kant te zitten met een sigaar en een whisky, om mysterieus het gebeuren te bestuderen. Maar hoe cool je ook denkt dat je eruit ziet, zo cool is het echt niet. Je kunt veel beter die voeten laten spreken. Heb een beetje schijt, ga ervoor!