Condooms!

Naschrift condooms: bij mooie vrouwen willen ‘we’ wél zonder!

Groot nieuws: mannen zijn eerder genegen zonder condoom te vrijen als de vrouw in kwestie uitzonderlijk aantrekkelijk is!

Tot ons kwam dit nieuws via lezeres Karen Span, de Washington Post en de Jan, en wel naar aanleiding van onze berichtgeving over de geografische spreiding van grote dan wel kleine-condoom-dragers.

Het schijnt dus, volgens het bericht, zo te zijn dat wij mannen eerder bereid zijn de liefde zonder condoom te bedrijven met bovengemiddeld aantrekkelijke vrouwen. En dus kennelijk niet weten hoe snel we een condoom moeten omgorden als mevrouw er een tikje gewoontjes uitziet. Dit op gezag van onderzoekers aan de gerenommeerde Universiteiten van Southampton en Bristol, die de wens onderzochten van heteroseksuele mannen om onbeschermde seks te hebben met vrouwen.

Waarom? Volgens onderzoekster Anastasia Eleftheriou voelen mannen tijdens seks met aantrekkelijke vrouwen meer druk om goed te presteren (en dat gaat natuurlijk beter op de blanke sabel – red), willen ze zich bovendien liefst voortplanten met vrouwen die ze aantrekkelijk vinden, en riskeren ze vandaar volgaarne  een SOA  met een dergelijk pronkjuweel.

Mooi.

Wij hechten er aan te melden dat de directie van meneren.nl deze conclusies voor kennisgeving en vermaak aanneemt, en verder volledig voor rekening van de Universiteiten van Bristol en Southampton laat.

Foto iStock/ Deepblue4you