Mr. Mofongo: de ‘Lekkerste Cocktailbar van Nederland’

Mr. Mofongo uit Groningen is door tijdschrift Esquire verkozen tot de Lekkerste Cocktailbar van Nederland. Voor het eerst gaat een bar in het noorden van het land er met de prijs vandoor.

Eerder won de kleurrijke cocktailbar ook al Mooiste Bar van Nederland. En ze hebben ook een prijswinnende bartender. Dat klinkt allemaal heel goed. Wat maakt Mr. Mofongo zo’n unieke bar, om al deze prijzen te winnen?

Ten eerste wordt er op de eerste verdieping whisky, gin, jenever en allerlei andere likeuren gedistilleerd. Sterke drank vanuit huis dus. Dat is altijd een grote plus. Maar ik hoor je denken: “Dat is gaaf, maar niet heel bijzonder. Het ziet er wel goed uit ja, met dat hout en leer en zo. Ja, prachtige bar. Maar de Lekkerste van Nederland?”

In Mr. Mofongo is er een goede kans dat je drankje helemaal niet door bartender wordt gemaakt, maar door een robot. Ja, dat lees je goed. Een robotarm, ‘Armando’ gekroond, tapt 50 verschillende dranken uit een 8,5 meter hoge drankkast. Dat hebben we nou nog nooit gezien.

Mr. Mofongo zit dus in Groningen, aan de Oude Boteringestraat 26. Als je het zat bent telkens op dezelfde kruk je biertjes weg te tikken, ga er vooral eens langs. Want je avond wordt sowieso beter als je vol wordt gegoten door een robot.