Mike Tyson opent een gigantische wietplantage

Bokslegende Mike Tyson is niet alleen eigenaar van een bedenkelijke gezichtstattoo, sinds kort heeft-ie ook van een kolossale wietplantage.

Sinds 1 januari is het legaal in Californië om wiet te kweken en daar kapitaliseert Mike Tyson flink op. Hij opende namelijk op de eerste dag van het jaar een cannabisplantage van meer dan 16 hectare. Dat is een heleboel wiet. Want Mike doet dingen niet halfbakken.

En daar blijft het niet bij. Ook is hij van plan dit jaar een heuse school voor wietkwekers te openen, waar jonge biologen kunnen leren hoe ze de planten het meest effectief kunnen kweken. Deze legale ontwikkeling betekent, in ieder geval voor de rokers in Californië, dat de kwaliteit van de wiet sterk toe zal nemen nu het kweken niet meer op vieze zoldertjes hoeft te gebeuren.

Tyson is altijd een groot voorstander geweest voor medicinale cannabis. Hij wil zijn ranch zoveel mogelijk inzetten voor onderzoek naar de medische gevolgen van cannabis als medicijn. Mike Tyson gaat de wereld verbeteren door idioot veel wiet te kweken. Dat is nog eens zin die we niet dachten ooit te schrijven.