Dit micromuzieksysteem wil je dus echt hebben thuis

Had je vroeger twee joekels van speakers en een flinke stapel audiocomponenten nodig om geloofwaardig je lievelingsmuziek in de huiskamer ten gehore te brengen, dezer dagen biedt Philips compacte geluidskwaliteit, stevig vermogen en optimale connectiviteit in één handzaam apparaat! En het gloednieuwe micromuzieksysteem BTB4800, want daar hebben we het over, ziet er nog strak uit ook!

Allereerst: de mogelijkheden van de BTB4800 zijn legio: je kunt er ‘ouderwetse’ FM en DAB+ digitale radio mee afspelen, media via Bluetooth vanaf je smartphone of tablet streamen, vanaf een USB-stick rechtstreeks tracks importeren en afspelen, via een audio-jack niet-Bluetooth-compatible audiospelers verbinden en – jaja – allerhande audio en data-cd’s uitlezen. Backward compatible heet dat, en daar maak je een hoop mensen gelukkig mee!

Een overcompleet scala aan input, dus, dat vervolgens soepel wordt verwerkt door een 3 inch speaker met basreflex-systeem, je weet wel, zo’n uitlaatpijp die akoestisch is afgestemd op de woofer voor een optimale demping van de lage frequenties. Zodat je een diepere, minder vervormde, crispy bas krijgt. Continuvermogen: een dikke 30 Watt. En of dat nog niet genoeg is, beidt de ingebouwde Digital Sound Control je de keuze uit de geluidsinstellingen Balance, Clear, Powerful, Warm en Bright. Simpelweg aanpassen aan je muziekkeuze en de sfeer van de gelegenheid, en de BTB4800 stelt de optimale frequentiewaarden in.

Tenslotte een woordje over design. Philips heeft gekozen voor een strakke kast met warmbruine houtfineer en weinig tierlantijnen. Wij zijn het met die keuze van harte eens. En wel hierom: zelfs mevrouw Heemskerk zal deze geluidsdrager zonder protest een prominente plak in het interieur geven, en die eer is normaal gesproken enkel weggelegd voor zeer dure designstoelen, geweien van exotische hertensoorten, en onze verzameling oud-Japanse sushitoebehoren. En dan heb je het als Philips dus heel goed gedaan.

Écht tenslotte: de bediening is listig en eenvoudig met een zestal drukknoppen, een ouderwetse volumeknop, en de USB- en audio-poorten op de bovenkant. De cd’s laad je (eventueel) via een lade in het front, vlak onder de heldere display. Ook hier geen problemen.

Fijn ding? Zeker en vast! Wij gebruiken hem louter en alleen als kamervullende, fraai gesoigneerde en dubbelkrachtige Bluetooth-boombox, maar – dat is het leuke – u mag kiezen wat u zelf het leukste vindt aan deze multifunctionele audio-hub. Prijs: 249 euro.

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Philips, maar de inhoud is 100% van ons. De Philips BTB4800 kan je hier kopenLees hier alles over ons advertentiebeleid.