Lelijk, duur, maar te leuk om niks mee te doen: The Altwork Station

The Altwork Station is misschien wel de beste manier om achter je bureau te werken slash leunen slash liggen. Want alles kan met deze achterlijke uitvinding.

In een eerder artikel hebben we het gehad over de meest praktische en gezonde manier om achter je bureau te werken. Daarin kwamen een bureaustoel met fietspedalen en een trampoline langs, die we – terecht – genadeloos afkeurden. Enter: The Altwork Station. In deze unit  wordt een computerscherm gemonteerd aan een klein bureautje, dat op zijn beurt weer vast zit aan de stoel waarin jij zit. Je toetsenbord moet je vastplakken en je muis wordt met een magneetje vastgehouden, want je kunt lekker achterover kantelen. En dan kantelt je hele bureau met je mee. Zo kun je comfortabel werken en op de lange termijn de rugklachten die achter een computer werken veroorzaakt voorkomen.

Je kunt The Altwork Station in vier verschillende standen zetten, maar er is – buiten de totale lulligheid van het ding – wel een risico aan verbonden: wie een nachtje heeft doorgehaald ligt binnen een krappe twintig seconden te slapen. Een ander klein probleem wordt om je baas te overtuigen de reguliere bureaustoelen uit het raam te gooien: een exemplaar kost dik 7.000 euro.

Al met al dus te categoriseren in de la met Kansloze Projecten. We blijven echter voor je zoeken.