Kaal? Goed voor je!

Nee, ik heb niks tegen haar. Ik heb er zelf immers genoeg van. Maar misschien moet ik dat helemaal niet willen. Kale broeders, vandaag wordt u een hart onder de riem gestoken: kaal zijn is gezond.

Eerder gaven we al acht voordelen aan een haarloze kop, en we gaan nog even door. Want naast een coole look, vermindert de kans dat je kanker krijgt flink als je kaal bent. Dat wil zeggen, wanneer je haar van nature afscheid van je neemt, niet wanneer je het scheert.

Mannen die namelijk op vroege leeftijd al beginnen met kalen maken 45% minder kans op prostaatkanker. Dat werd onderzocht aan de University of Washington School of Medicine. Daar maken wij verder geen lollige opmerkingen over, het is gewoon iets om je te bedenken terwijl je zorgelijk voor de spiegel je overgebleven haren aan het tellen bent.

Hoe kan dat? Nou, je haar valt uit omdat je meer testosteron door je lichaam hebt gieren dan een man met een volle bos met haar. En testosteron gaat de groei van tumoren tegen.

Met al deze voordelen kun jij nu vast in de spiegel kijken en in je hoofd de weerspiegeling van een gezond en gelukkig man zien. Je bent je kale onzekerheden de baas. Gefeliciteerd!