gaat ze vreemd of niet?

Je vrouw gaat vreemd, maar wil je dat weten? Een duivels dilemma

Omdat ik nu eenmaal nergens anders verstand van heb, geef ik regelmatig lezingen in den lande over de ‘verschillen’ tussen man en vrouw. Het publiek bestaat veelal uit mannen. En wat me nou altijd verbaast: die mannen zijn in shock als je ‘onthult’ dat vrouwen óók vreemdgaan. En niet zo’n beetje.

Kennelijk denken de meeste mannen nog altijd dat overspel een mannending is. Dat vrouwen nooit omkijken naar een lekker ding in een strak pak, wegkwijlen bij een fijne dikke bult onder een soepel sixpack, een vrolijk smoeltje met een five o’clock shadow en een kuiltje in de kin.

Laat stáán dat ze met die mannen stiekem naar een hotelletje glippen en daar het behang van muur krijsen, alvorens geheel verkwikt en een tikkie beurs van onder terug keren naar de routine van het huisgezin, alwaar de kachel brandt en de Quinoa in de koekenpan knappert.

Nou: voor die mannen heb ik nieuws. Vrouwen gaan net zo vaak vreemd als mannen, misschien wel vaker. En: ze kunnen veel beter liegen dan wij. Want wij worden  immers na verloop van tijd altijd slordig en zorgeloos, en gaan dus voor schut op een toefje lipstick in de kraag, een hotel-afschrift van de creditcard, een pornografische app-chat, of gewoon tien diepe krassen op de rug.

Nee, dan vrouwen: die maken geen fouten, liegen dat het gedrukt staat, en zijn zo koud als een komkommer.

Het zou dus heel goed kunnen zijn dat veel mannen oprecht geen flauw idee hebben dat hun liefje zich wekelijks laat verwennen door een potente collega of atletische tenniscoach. Die Iets dergelijks nooit verwachten van hun kuise en volgzame partner, die zo graag punnikt en immer hooggesloten kleding draagt. Maar ik denk dat er ook mannen bestaan die  zo hun vermoedens hebben, maar het er liever bij laten zitten.

En dat brengt ons op de vraag: moet je het willen weten of je vrouw vreemdgaat? Ik heb het aan een paar mannen gevraagd, en de meningen lopen uiteen. Er is natuurlijk team macho, die het absoluut zouden willen weten, die hoer dat ook direct het huis zouden uitflikkeren, en die er ook geen been in zien bij vermoedens van vuil spel haar telefoon aan een nauwkeurige inspectie te onderwerpen, of gekleed in lange regenjas de achtervolging inzetten op ‘vriendinnnenavond’.

Daarentegen zijn er ook mannen die het niet willen weten. En daar is ook iets voor te zeggen. Want zolang je officieel van niks weet, hoef je ook niet handelend op te treden en krijg je geen plaatjes van je poesje die kermend en vuilbekkend wordt klaargestoomd door hem van de buren…

Alles overwegende zouden wij willen pleiten voor de volgende oplossing: als je vrouw haar best doet discreet te zijn, niet de hele buurt er dus van afweet.. en als ze bovendien ook nog volop zin heeft in jou, haar vaste bink… als ze niet voornemens is jou voor die ander te verlaten of al te verliefd op hem te worden zodat ze de hele tijd met betraande ogen door het leven stapt… Als ze geen rode bultjes in de schaamstreek heeft, of vreemde afscheiding… Dan, dan zouden wij het niet willen weten.  Want dan is er eigenlijk niets aan de hand en weest eerlijk: het zou jou ook kunnen overkomen!dres

Foto iStock/ Andresr