Jan ziet met scherp – de liefdesdokter-bril

Handicaps zijn zelden leuk en bijziendheid is op deze regel geen uitzondering. Maar wij bij meneren maken overal het beste van en aldus gaat Jan op zoek naar de ultieme bril om zijn hoofd alsnog zo verleidelijk mogelijk te presenteren aan de mensheid – in dit geval met de Koffieleuters bij 5 Uur Live van RTL.

Je bent deskundige of je bent het niet, en aldus besloten we met een serieuze fok voor de dag te komen. En wel een handgemaakt, in Italië, model van het grondig Britse merk Cutler and Gross uit Londen. Natuurlijk uitgezocht door het deskundige volk, en diverse toevallige voorbijgangers, bij onze hofleverancier:  Bril Amsterdam.

 

Ik draag natuurlijk meestal een dergelijk modelletje, maar deze heeft wel een verpletterende ernst, die het weliswaar goed doet als amateur-mannenarts op de tv, maar op straat vrouwen, kinderen en huisdieren de stuipen op het lijf jaagt. Ik denk dat ik hem in collectie houd tot het moment dat ik eindelijk een bijrol scoor als verlichte vaderfiguur in een retro-Nerd-movie.

Next up: chique uit eten met mevrouw Heemskerk.