Jan ziet met scherp – De Howard Komproe-bril!

Bij De Meneren noemen we dit soort brillen altijd een ‘Howard Komproe-modelletje’, een liefhebbende en bewonderende verwijzing naar de extreem relevante en onbedaarlijk grappige comedian, die minstens een kwart van zijn streed-cred heeft te danken aan zijn eigenzinnige keus in eye-wear. En terecht!

In werkelijkheid moeten we deze bril natuurlijk bij zijn naampje noemen: Cazal, kort voor Cari Zalloni, de fameuze Grieks-Italiaans- Oostenrijkse ontwerper van meubels, glaswerk en – natuurlijk – brillen. Inmiddels wel dood, maar onsterfelijk als de man die de typische hip-hop-look van de jaren ’80 zijn eigenzinnige smoel gaf.

Geniale van dit specifieke model is dat het de drager een licht mafiose uitstraling verleent, ongeacht uiterlijk of geslacht. Men mag tevens zeggen dat de ingetogen gouden bling, in combinatie met de lichtbruine roofdierprint, een sieraad is voor ieders gezicht.

Een mooie zonwering voor het hele gezin, kortom, met instant afschrikwekkend appeal en extra punten bij de rap-a-thon op het famiglia-feest. En hiermee onze zomertip van de week uit de collectie van de brillenkenners van De Meneren. Waar de meningen over deze keuze trouwens ernstig verdeeld waren. Volgende week dus waarschijnlijk een conservatiever modelletje. Blijf kijken!