Featured Video Play Icon

De Heren Heemskerk presenteren: de Kia Rio Roadtrip Playlist voor het moderne gezin!

Afgelopen maart werd hij gepresenteerd op de Autosalon te Genève: de sportieve Kia Rio GT-line. Alweer het zevende lid in de GT-line-familie, is ook deze Rio een auto voor de echte liefhebber. In ons geval: vader en zonen Heemskerk. Die hem ‘op muziek hebben gezet’ met een roadtrip-playlist voor onderweg. Want je hebt Apple Carplay of je hebt het niet!

Wat kunnen we zeggen: Sportieve looks,  een krachtige 1,0-liter T-GDi-turbobenzinemotor met 100 of 120 pk onder de motorkap, een handgeschakelde vijf- of zesbak en directe besturing… Lichtmetalen 17-inch GT-Line-wielen en ‘ice-cube’-achtige LED-mistlampen, brute uitlaateindstukken, LED-dagrijverlichting en verchroomde lijsten onder de ruiten. Dakspoiler en dorpels in hoogglans zwart, net als de herkenbare tigernose-grille met verchroomde details. Er is keuze uit zes carrosserie-kleuren.

In het interieur: stoelen in kunstleder en stof, afgewerkt met contrasterende stiksels, en een sportief D-vormig lederen stuurwiel. Nieuwe metallic afwerking rond de schakelaars in de portieren, de versnellingshendel en het in koolstofvezel-look afgewerkte dashboard. De Rio GT-Line is standaard ook voorzien van aluminium pedalen en statische bochtverlichting.

Zoals elke Rio heeft ook de GT-Line een rijke veiligheidsuitrusting, maar de standaard Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) tillen het veiligheidsniveau naar een nog hoger niveau, onder meer door remassistentie met voetgangersherkenning. Dit systeem werkt naadloos samen met rijbaanassistentie die de bestuurder waarschuwt als die zonder richting aan te geven van rijstrook dreigt te wisselen. De Kia Rio GT-Line is ook verkrijgbaar met vermoeidheidsherkenning, ontwikkeld om vermoeidheid bij de bestuurder te signaleren en te waarschuwen.

Maar toch het belangrijkste accessoire: voor de muzikale roadtripper levert Kia op de GT-Line standaard een 7,0-inch ‘zwevend’ touchscreen met navigatie en ondersteuning van Apple CarPlayTM en Android AutoTM.

En door die feature heeft het gezin Heemskerk, althans het mannelijke deel hiervan, zich laten inspireren tot een oorverdovende Spotify Playlist, die je hier vindt, en hieronder leest! Keep on trippin’!

Zoon 1: Jan Heemskerk jr., (26), single, werkzaam in de communicatie: 

Relatief ontspannen muziek van sterke vrouwen met een prachtige stem.

1. Jamila Woods – Holy (Reprise)

2. Cardi B – Best Life (feat. Chance The Rapper)

3. Noname – Shadow Man

Echte mannenmuziek, van rustig naar heel wat minder rustig:

1. Chance The Rapper – Finish Line / Drown

2. Frank Ocean – Solo

3. Gang Starr – Full Clip

Blue blue blues – richting de ondergaande zon:

1. Lightnin’ Hopkins – Bring Me My Shotgun

2. Howlin’ Wolf – Smokestack Lightning

Adults only…

1. Big Sean – So Good

2. D12 – Purple Pills

3. Sean Price – I love you

Zoon 2: Pieter Heemskerk (24), sales manager/student:

All time favourites driving Daddy’s Mercedes!

1. LAX Files – the game

2. Love train – O’Jays

3. Pumped up kicks – Foster the People

Zoon 3: Willem Heemskerk, 14, scholier.

Nederlandse Glorie – maar dan geen Hazes:

1. Fresku – Juice

2. Typoon – Liefste

3. De Jeugd van Tegenwoordig – voorjekijkendoorlopen

Vader: Jan Heemskerk, 55, hoofdredacteur meneren.nl:

Lijst van klassiekers van vroeger en daarvóór.

1. Is she really going out with him? – Joe Jackson

2. Spanish Stroll – Mink DeVille

3. The Boxer – Simon & Garfunkel

4. You Oughta Know – Alanis Morrisette

5. Niet of nooit geweest – Acda en De Munnik

Laat Parijs maar komen!

Dit bericht is het resultaat van een samenwerking met Kia, maar de inhoud is 100% van ons. Kijk hiervoor in onze actievoorwaarden.

Ontspannend rijden met het raam open op een zomeravond, je zoon naar de voetbal brengen, onderweg naar een concert flink voorgenieten terwijl je over het asfalt glijdt. Maandelijks breng je heel wat tijd door in je auto. De ene keer neem je je vaste route, een andere keer ben je onderweg naar een speciale bestemming. Op de weg maak je in ieder geval een heleboel dingen mee, en die gebeurtenissen zijn waardevol om te onthouden. Deze momenten willen wij onder de aandacht brengen. #KiaMoments

De Kia Rio verrast je in elk opzicht. De Rio heeft moderne, slimme features en gadgets, met een sportief design. Ook rijdt hij lekker zuinig, is de veiligheid ongeëvenaard en is de auto voorzien van topklasse connectiviteit. Kijk op kia.com