Sashimi bij A-fusion

Kort Culinair: Jan geeft A-Fusion in Naarden-Vesting een acht met een griffel.

Waar is het? A-Fusion vind je aan de Marktstraat 30 in Naarden-Vesting. Dat is in het Gooi, grofweg halverwege Hilversum en Amsterdam.

 

Wat is het? ‘Een samensmelting van de Chinese, Japanse, Indonesische, Thaise en Koreaanse keuken’. Dat zeggen ze zelf. ‘Sushi & Grill’, dat zeggen ze ook, op de menukaart. En ‘Asian Tapas Bar en Sushi’, op de zonwering aan de gevel. Allemaal geen woord van gelogen. Verder goed om te weten: het restaurant doet aan shared dining, samen met je chopsticks prikken van het zelfde schaaltje, dus mensen met extreme smetvrees moeten dat even kenbaar maken. Net als mensen die geen vlees en/of vis blieven. Daar wordt keurig rekening mee gehouden.

Wat heeft Jan gegeten? Hou je vast: Gestoomde oesters met zwarte bonensaus; pannetje met houtskool gegrilde kip; gegrilde garnalen met huisgemaakte Chinese zwarte pepersaus; sushirol Rock ’n Roll van garnalen, coquilles, Philadelphia roomkaas sesam en teriyakisaus;  sushirol Surf ’n Turf van garnalen, ribeye, uien en licht zoete soyasaus; sushiroll Two Times Tuna Roll van pikante tonijn, tonijn-sashimi, knoflook en yuzu-sojasaus…

Adem in, adem uit…

… Japanse sojabonen en  -zeewiersalade; Thaise salade met kipgehakt en yuzu-sojasaus; gegrilde saté van kippendij met huisgemaakte pinda-kokossaus; gegrilde saté van ossenhaas in licht pittige ketjap, limoen en rode ui; Tempura van garnalen met huisgemaakte pittige mayonaise; krokant gebakken kippenvleugels met 7-spices, gebakken soja-noodles met groente en vooraf een sashimibox van zalm, tonijn, coquille en de vistartaar van de dag. En het dessert. Bijna de hele kaart, eigenlijk. Maar we waren dan ook met een man of 40.

En, smaakte het? Heel behoorlijk. Dat is een eufemisme voor ‘heerlijk’. Het is vooral leuk een beetje door de bereidingswijzen heen te dansen, liefst een beetje van licht en subtiel naar vetter en kruidiger. En al proef je dertig gerechten: je hoeft tekens maar één hapje, dus je bent ook niet snel afgevuld. Van het dessert heb ik enkel de frambozen weggepikt.

Verder nog iets? Ja! Een fijne bruine kroegsfeer met karakteristieke lampion-elementen en aardig, attente en beleefde jonge mensen in de bediening. Ik geef A-fusion een 8. En dat betekent: zeker even gaan eten, als je in de buurt bent. Of minder in de buurt.

Reserveren of meer info: http://naarden.a-fusion.nl/

Foto’s A-Fusion