Gieren om dieren: de grappigste beestenfoto’s op en rij

Meestal wordt het dierenrijk vanuit een serieuze, gefascineerde blik bekeken, maar dieren doen ook hele domme shit, net als mensen. Worden we blij van.

Drie jonge uilenbroeders op een tak in het zonlicht. De uitdrukking van het uiltje dat net met zijn poot naast de tak stapt, is precies hoe ik kijk als ik na een paar pilsjes teveel op mijn fiets wil springen. Van de Hongaarse fotograaf Tibor Kercz die zelfs een prijs won met deze plaat.

Vliegende eenden zien we elke dag, daar is weinig bijzonder aan. Maar wanneer de eend met Mach 3 door de atmosfeer lijkt te schieten en een rookspoor achterlaat, dan kijken we wel om. Hoe zou het klinken wanneer een eend door de geluidsbarrière gaat?

Het lijkt er of hij iets te veel van het nectar van deze bloem heeft gesnoven. Wie weet wat muizen uitspoken, in het hoge gras. Dit is in ieder geval een heel gelukkig muisje.

Ze evolueren waar we bij staan! Planet of the Apes is geen fabeltje, voor je het weet moeten we vluchten van de motor-makaken die brullend en ronkend door de straten scheuren.

Dit ijsbeerjong besluit dat het verdorie klaar is met dat gewandel en besluit met zijn moeder mee te liften. Mam, ik zet mijn klauwen even in je bilvet hoor.

Jij dacht dat alleen mensen stomend romantisch in het maanlicht seks hadden? Nee, wat jij die nacht in Kroatië deed, doen dieren ook gewoon. Even verderop waren deze beren namelijk van elkaar aan het genieten. Het lijkt er wel op dat de berijder de camera heeft gespot. Rennen, fotograaf, rennen!