Geen grapje: de wietburger

De burgerprofessionals van het Rotterdamse Ter Marsch & Co hadden eerder al bijzondere burgers op hun kaart en komen nu met de wietburger. Op een wietbroodje. Met wietsaus. En als het van hen komt: ook nog moeilijk lekker.

Ze dragen de tijdelijk beschikbare wietburger op als ode aan Amsterdam en de Nederlandse wietcultuur. Eerder verwenden ze ons al met Wiedewietsaus, maar besloten nu toch maar de hele burger met cannabis te maken. Chef Olaf Oldenburg is niet iemand die een pond gehakt en een tientje van een coffeeshop in de blender gooit en het op een wit bolletje met een klodder mayo aan je presenteert. Dit beste heren is geen grapje, dit is gastronomie.

Op de Cannabis Burger zit namelijk: dry aged Angus Beef, Japans Wagu en langzaam gegaarde biokalfsnek op een brioche wietbroodje uit eigen bakkerij. De burger is voorzien van biologische ingrediƫnten als Hollandse kropsla, oude Remeker kaascrumble, gedroogde tomaat, zoetzure tomaat, Cornichon relish, romige limoenwietsaus en gepofte boekweit. Wat een heerlijke mondvol.

En dan wordt de bol ook nog verrijkt met poeder van gedroogde wietbladeren. Maar, en er is een maar: je wordt niet daadwerkelijk high van de Cannabis burger. De chef verklaart dat naast de ode aan wiet, hij de plant een bijzondere smaak vindt hebben, interessant om mee te experimenteren.

Wil je de wietburger, of een van de andere fantastische burgers die Ter Marsch & Co maken, proberen? Dan moet je er snel bij zijn, want hij is maar een week beschikbaar! Ga vanaf dinsdag 9 januari bij ze langs in Rotterdam, of bij de pop-up in Amsterdam.

We weten dat jullie liefhebbers van vlees zijn, dus konden we jullie zo’n ervaring natuurlijk helemaal niet onthouden.