Gaat Quentin Tarantino een Star Trek-film maken?

Nog geen week geleden speculeerde Meneer Paul Jeursen over de nieuwe film van Quentin Tarantino in een artikel waar hij de 7 lekkerste songs uit zijn films benoemde. Sindsdien is er sappig nieuws naar het oppervlak komen drijven: QT schijnt grote plannen te hebben met Star Trek.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt zijn volgende film inderdaad een Charles Manson-achtige film, zoals in bovengenoemd artikel wordt benoemd. Maar Tarantino heeft contact gehad met Star Wars én Star Trek-regisseur JJ Abrams over zijn ideeën voor een nieuwe film binnen het Trekkie-universum.

QT heeft zijn films altijd from scratch geschreven, en zijn fans hebben meermaals gespeculeerd over wat hij zou kunnen doen met een reeds bestaande franchise. Eerder was hij bereid een James Bond-film te regisseren, maar kapte het project voortijds af toen duidelijk werd dat hij niet de creatieve vrijheid genoot die hij verlangt. Want Tarantino doet wat hij Tarantino wil.

Hopelijk laten de grote meneren achter Star Trek hem wel zijn gang gaan, want wij zijn eigenlijk wel heel benieuwd naar deze bijzondere samenwerking.