netflix

Elke dag dezelfde Kerstfilm kijken – en andere Netflix-statistieken

We vergeten het, maar er wordt precies bijgehouden hoeveel Netflix jij kijkt. Nu brengt de streamservice de meest opvallende statistieken van afgelopen jaar naar buiten. Voordat je vol schaamte in de hoek duikt omdat je Breaking Bad drie keer helemaal hebt gezien dit jaar: het kan veel erger.

Waar we vroeger netjes om acht uur voor de televisie moesten zitten om de volgende aflevering van je favoriete serie te kunnen zien, kun je dat tegenwoordig allemaal lekker zelf bepalen. Als jij de dertien afleveringen van het nieuwe seizoen van House of Cards graag zonder onderbrekingen wil bekijken, joh, ga je gang. Maar Netflix heeft het wel on record. Ze laten weten dat maar liefst vijf miljoen mensen in 2017 een heel seizoen keken binnen 24 uur. Ook wezen ze via Twitter een aantal mensen op hun kijkgedrag:

Ik keek met mijn vrienden onlangs voor de 24e keer in mijn leven de Lord of the Rings-films, maar dat is niets bij wat een specifieke Netflix-klant in één jaar voor elkaar kreeg. Hij keek in 2017 Bee Movie 357 keer. Dat is bijna elke dag. Als je de film niet kent, bekijk de trailer hieronder eventjes. Het zou al een uitdaging zijn om die anderhalve minuut een jaar lang elke dag te zien, laat staan de hele film. Mijn god. Arme man.

Wereldwijd werd er via Netflix 140 miljoen uur gekeken per dag – uitkomend op meer dan een miljard uur per week. We kunnen er wat van, met z’n allen. Ga nu maar weer terug naar je serie. We zien je volgend jaar wel terug in de statistieken.