griep

Eindelijk bewezen: mannen zijn zieker van de griep dan vrouwen!

Vorige week groots in het nieuws, maar daardoor niet minder waar: de griep is erger bij mannen dan bij vrouwen.

Ben je door het plotselinge winterweer geveld door de griep? Wanneer jij ligt te snotteren en te kuchen en in andere vormen zielig te zijn in bed bestaat er een dikke kans dat je lief je subiet van aanstellen beschuldigd. Je bent toch een man, ga naar je werk! Nee kerel, blijf maar lekker onder de wol, want er weer eens onderzoek gedaan en daaruit blijkt dus dat wij écht zieker zijn dan vrouwen.

Dr. Kyle Sue onderzocht data over tientallen jaren en kwam daar statistieken tegen die zijn vermoeden bevestigden (honderd procent dat Kyle dit onderzoek uitvoerde om het argument van zijn vrouw te winnen). Mannen met de griep komen veel vaker in het ziekenhuis dan vrouwen, en gaan ook vaker dood aan de gevolgen van griep.

Het immuunsysteem van mannen is namelijk minder goed bestemd tegen virussen van het ademhalingskanaal. Daarom gaan er meer mannen van dood, maar reageert het lichaam ook heftiger op het aantreffen van het virus. Dus mannen, de eerstvolgende keer dat jij door de seizoensgriep geveld bent en je wereld uit slijmerig snot en algemene malaise bestaat, laat je dan niet door je betere helft kleineren. Laat die kettingzaag van een stem spreken: “Ik ben een man, en ik ben ziek!” De wetenschap ondersteunt je.

Jan schreef eerder al een handleiding voor ziek kan zijn zonder zeurende vrouw, doe er je voordeel mee.