Een belachelijk fijn Instagram-account: Accidentally Wes Anderson

Als je bekend bent met de films van Wes Anderson weet je van de perfecte symmetrie, kleurpalletten en bevredigende beelden, naast de gekkige verhalen. Als je het niet kent: ga Rushmore, the Grand Budapest Hotel en the Life Aquatic with Steve Zissou kijken. Dit Instagram account vind de sprookjesachtige taferelen uit de Anderson films in het echte leven en deelt ze, zodat jij kan blijven genieten.

De foto’s op Accidentally Wes Anderson worden verzameld door fans van over de hele wereld. Het is één ding om deze fijne tip te geven, maar wij gaan iets verder. We maken er een uitdaging van. Kun jij zien of onderstaande foto’s uit een daadwerkelijke Wes Anderson-film komen, of dat het maar zo lijkt? Onderaan de pagina vind je de antwoorden. Bewijs maar eens dat jij zo’n expert bent, met een scherp oog voor detail.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

1. Een échte Wes Anderson. Van de set van the Grand Budapest Hotel.
2. Een hotel in Brazilië. Maar met die zachte kleuren kan zich er zo een melodramatische discussie over brownies à la Anderson ontvouwen.
3. Weer de echte wereld. De pier in Weston-super-Mare, Engeland.
4. Niets meer dan een kerkje in North Carolina, VS. Hoe gaat het tot nu toe? Heb je alles nog goed?
5. Wes Anderson! Van de set van the Darjeeling Limited (persoonlijk favoriet).
6. Hotel Principe di Savoia, in Milaan. Dat dit soort kamers in het echt bestaan. Daar willen we wel een dagje naast het zwembad doorbrengen.
7. Van de set van het onschuldige en rebelse Moonrise Kingdom. Een Anderson.
8. Jules’ Undersea Lodge in Key Largo, Florida. Maar had feilloos in de Anderson films gepast.
9. De foyer van the Grand Budapest Hotel.

Als je alles goed had ben je bij deze een heuse baas, maar als je zo toegewijd bent kende je Accidentally Wes Anderson misschien al. Hoe dan ook, scroll die honderden foto’s van wonderlijke locaties rond de wereld. Soms is het best leuk om de wereld als een film te bekijken.