Dit is de beste cocktailbar van de wereld – en niet alleen omdat we verliefd zijn op de eigenaresse

Eerst even over die eigenaresse: ze heet Tess Posthumus, is de beste vrouwelijke cocktailmaker van de wereld en ze is heel verliefd op haar vriendin, dus ik maak geen enkele kans. Bovendien ben ik getrouwd en dolgelukkig, dus waar hebben we het over. Evenzogoed is ze geweldig, Tess, net als haar partner in crime, Timo Janse – ook al zo’n met prijzen overladen cocktailcreator.

Vanwaar deze inleiding? Vanwege het opbouwen van de spanning, maar toch vooral vanwege het feit dat dit in superbe alcohol gedrenkte duo sinds kort een eigen cocktailbar heeft. Op Singel 460 in hartje Amsterdam zit-ie en hij heet Flying Dutchmen. 365 dagen per jaar open, van 17.00 tot 4.00 uur, dus er is werkelijk geen enkel excuus om niet langs te gaan. Ook al omdat Timo en Tess de drempel laag willen houden; geen ingewikkelde creaties, maar klassieke cocktails en heel erg prettige variaties daarop.

Tess zegt: ‘Net als bij klassieke gerechten bestaan er honderden variaties op klassieke cocktail recepten. iedereen maakt Spaghetti Bolognese op een andere manier en natuurlijk is die van jouw oma de beste! Dat is bij Flying Dutchmen niet anders. We focussen op bestaande cocktail recepten en maken de klassiekers op de manier waarop wij ze goed vinden, of op de manier waarop ze ooit bedacht zijn, alleen zullen we nooit beweren dat dit de beste manier is. We willen laten zien hoe mooi de klassiekers zijn, maar Oma’s recept wint natuurlijk altijd!’

Ook alcoholvrije klassiekers, trouwens, want medebaas Timo is niet voor niks oprichter van de non-alcoholische cocktailcompetitie  Shake It! en schrijver van het gelijknamige boek.

Meer weten? Check hun Facebook of Instagram.