banaantelefoon

Dingen waar we een zwak voor hebben: feature phones!

We verzetten ons uit alle macht, want er is werkelijk geen enkele geldige reden te bedenken waarom wij een gemoderniseerde versie van de Nokia 8110 zouden willen kopen. Maar we willen ‘m. Omdat hij ons meevoert naar de dagen van weleer, toen je een telefoon nog had om te bellen, en apps nog niet bestonden. Toen er óók al mooie dingen werden gemaakt, die nu de visuele tand des tijds moeiteloos blijken te hebben doorstaan!

banaan of zwart

De nieuwe Nokia 8110 4G komt in de tinten zwart en banaan, en heeft nog knopjes, bomvrij verborgen onder een klepje dat je moet openschuiven om op te nemen of het toestel te bedienen. Op die knopjes moet je – als je een bericht wilt maken – soms drie keer drukken voor je de juiste letter krijgt. Hij verdraagt maar een paar apps: Mail. Twitter en Facebook, Whatsapp en een bescheiden Google Suite, dat is het wel een beetje.

Hij kan wel wifi en 4G, en heeft een camera met vooroorlogse resolutie. Maar het allermooiste: hij heeft een standbytijd van 3 weken. Omdat hij gewoon nauwelijks stroom verbruikt. Wij zeggen: hulde!

Dus, lieve mensen van de Nokia, willen jullie deze retro-influencers blij maken, stuur dan per kerende post (jan@janheemskerk.com) zo’n toestelletje, en wij beloven er een duo-sim in te prakken en er gigantisch de ouderwetse blits mee te gaan maken. Een 7 Plus mag trouwens ook: daar horen we heel goede verhalen over en in deze tijd van zelfgemaakte video-content kan onze iPhone 6 eigenlijk niet meer!

Foto iStock