Een diep stem is een joy forever

Diepe stem gezocht? Jan wil niet opscheppen, maar…

Ik wist het wel, maar bewijzen kon ik het nooit: een man met een lage stem is meer geld waard dan een soortgenoot met een piepstem. Dit alles omdat men in mannen met een diepe bas meer – inderdaad – diepgang en inhoud vermoedt. 

Eerlijk is het niet, maar hee, er is zo veel niet eerlijk in het leven, zoals het feit dat ik een dikke bril, korte beentjes en kleine handjes heb, slechts 26 borstharen op beide tepels en een hopeloos probleem met blozen. Ik ga me dus ook niet verontschuldigen voor de enige mannentroef die ik wel kan uitspelen: mijn stem. Waar wel over wordt gefluisterd dat ik, door ermee tegen een clitoris te praten, een vrouw tot orgasme kan brengen. Dat is trouwens niet waar. Dat ik weet. Maar toch.

Hoe kom ik hier zo op? Dankzij een inzichtelijk artikel van Alex van der Hulst op AD.nl, die allerlei lollig onderzoek over de correlatie tussen stemfrequentie en inkomen uit de annalen van de sociale wetenschap heeft opgedregd. Uit zijn collage blijkt onder meer dat een lage stem zorgt voor een hoger inkomen, althans, dat onder succesvolle mannen de zware stem zwaar is oververtegenwoordigd en – beter nog  – dat uit ‘wetenschappelijke experimenten telkens weer blijkt dat mannen met lage stemmen als sterker, meer competent, en ook fysiek meer aantrekkelijk worden beschouwd, dan mannen met hoge stemmen’.

Dat is dus nogal een bezit, een zwoele stem die alles wat hij streelt, goud maakt. Een bezit dat ik nu eindelijk eens aan het werk wil zetten voor het baasje, en dat ik uit strikt altruïstische motieven best wil delen met de wereld! Dus, mensen van de stemmenbureaus van Nederland: laten we bovenstaande bewijzen en in de praktijk brengen, door het nuttige met het aangename te combineren en mijn diep, diep, donkerbruin stemgeluid te koppelen aan jullie lucratieve commercials, luisterboeken (speciale editie van 50 shades!), voice-overs en animatiefilms. Jullie een successtem, ik een aanbetaling op mijn nieuwe megajacht! Een totale win-win-situatie, dunkt mij zo, en daar heb je er toch al zo weinig van in deze boze wereld!

Foto iStock/ Oinegue