De 9 gruwelijkste MMA knock-outs

Twee door oerwoede gedreven spierhompen die met dodelijke techniek elkaar in een serie rondes in de kooi het leven compleet ongelukkig maken. Een knock-out of overgave als doel voor een vroegtijdige overwinning. Deze negen gingen het allerhardst naar de grond.

Vitor Belfort vs Wanderlei Silva
Als een windmolen met bokshandschoenen aan de wieken wordt Silva genadeloos naar de grond gemaaid. Geen schijn van kans.

Rashad Evans vs Sean Salmon
Een beetje aanvoelen, een beetje swingen met die armen, wie gaat er als eerst slaan, en wie reageert? Op een gegeven moment is Evans er helemaal klaar mee. Als je achternaam Salmon is kon het ook niet anders dat je als een vis op het droge op de vloer neerklettert.

Lyoto Machida vs Randy Couture
De mooiste knock-outs komen niet wanneer er één vechter al onbeholpen tegen het hek hangt, wachtend op de vuist des oordeels. Dit gevecht lijkt nog lang niet afgelopen te zijn, tot Machida bedenkt dat hij de bus naar huis nog moet hebben, en er snoeihard een eind aan maakt.

Chuck Liddell vs Tito Ortiz
Chuck Liddell a.k.a. Iceman is een legendarische UFC-vechter, die berucht is om zijn kanonskogels van stompen. Het lijkt alsof hij niet zijn tegenstander uit wil schakelen, maar een imprint van zijn knokkels in elk van hun jukbeenderen achter wil laten, als aandenken. Hier laat hij zich even helemaal gaan op blond geverfd slachtoffer.

Matt Hughes vs Carlos Newton
Eigenlijk zijn er twee knock-outs in deze video. Hughes tilt de ogenschijnbaar hulpeloze Newton boven zijn hoofd, om hem genadeloos neer te donderen op de mat. Hij gaf later toe dat hij Newton liet vallen omdat hij door diens beenklem zelf knock-out was gegaan. Komt hij goed mee weg. (Zet het geluid van dit filmpje maar even uit, 80% van de UFC-community staat er op om irritante muziek onder de knock-out te zetten, in plaats van te luisteren naar het gepassioneerde commentaar.)

Dan Henderson vs Michael Bisping
Dan Henderson is een legende in de kooi en hij laat in dit clipje zien waarom. Mijn favoriete knock-out uit deze hele lijst omdat ‘ie ongenadig hard is. Een godenslag.

Gabriel Gonzaga vs Mirko Cro Crop
Hoe een man die er uit ziet alsof hij uit de moederschoot van een grizzlybeer is gekropen zijn been zo hoog kan krijgen is mij een raadsel. Dat was het geloof ik ook voor Cro Crop, die de vliegende voet nooit zag aankomen. Klets!

Edson Barboza vs Terry Etim
De lichtgewichten zien er misschien niet zo angstaanjagend uit als de gladiatoren in het zwaargewicht, maar ze halen met hun acrobatiek fantastische capriolen uit. Edson Barboza laat even zien dat ze in Brazilië niet alleen capoeira leren om te dansen op het strand.

Anderson Silva vs Vitor Belfort
Anderson Silva moet genoemd worden in deze lijst, omdat hij voor velen de beste MMA-vechter aller tijden is. Op de een of andere manier krijgt hij het voor elkaar om het er simpel uit te laten zien om zijn tegenstanders omver te werpen. Of hij heeft een uitzonderlijke traptechniek, of verschrikkelijke voetschimmel.