De beste producten van technologiebeurs CES 2018

CES, ofwel Consumer Electronics Show is een jaarlijkse beurs in Las Vegas waar de nieuwste innovaties op het gebied van dagelijks bruikbare technologie worden tentoongesteld. Wij hebben het beste op een rijtje gezet. Zo weet jij wat je het komend jaar voor kan sparen.

Let wel, dit zijn geen producten voor iedereen. Op CES wordt veel high-end technologie aangeboden, voor de meer die-hard gebruikers, maar dat zijn jullie ook. En geef toe, ook als je het niet gaat gebruiken wil je de nieuwste gadgets gewoon eventjes zien.

Razer Linda
Eerder hebben we het gehad over de eerste smartphone van producent van gameproducten Razer. Met die smartphone breiden ze uit naar een territorium waar nog niemand is geweest. Razer Linda is technisch gezien een accessoire voor de Razer Phone. Je klikt de telefoon in de laptop, die vervolgens volledig als laptop werkt, met je telefoon als processor. Het touchscreen van je telefoon wordt dan, bijna vanzelfsprekend, de trackpad voor de laptop. Op deze manier heb je altijd dezelfde computer bij de hand, geen gedoe met overzetten of verschillende besturingssystemen, niets. Natuurlijk, voordat een telefoon de kracht van een laptop (laat staan de batterijduur) heeft, moeten we nog even wachten. Maar het is een geweldige progressie. EN DAT TOETSENBORD.

Sennheiser HD 820
Geen koptelefoon die je koopt om tijdens het sporten een podcast mee te beluisteren. Nee, dit is geluidsapparatuur voor de professional (daarom betaal je er ook € 2.400,- voor). En het is de beste koptelefoon die er is. Deze koptelefoon sluit de oorschelp af met megasterk Gorilla Glass, wat ervoor zorgt dat het geluid binnen de koptelefoon, en dus jouw oor, geoptimaliseerd en onaangetast is.

DJI Osmo Mobile II
Een fantastisch product, wat geen duizenden euro’s kost. De Osmos zorgt ervoor dat jij professionele beelden met je telefoon kan schieten. Het maakt gebruik van een gimbal, een stabiliserende houder die je camera recht houdt, ongeacht de beweging die je maakt. Zodat jij gewoon met je telefoon kan filmen zonder dat het lijkt alsof het door iemand met Parkinson gefilmd is. En dat voor € 150,-.

Samsung: The Wall
Televisies zijn niet verschrikkelijk veel veranderd sinds, laten we zeggen, tien jaar geleden. Natuurlijk, je kunt er nu mee op internet maar ze doen nog steeds één ding: beeld laten zien. Alleen worden er elk jaar gigantische stappen gezet wat betreft de kwaliteit van dat beeld. Dit jaar was niet anders. Samsung presenteerde een televisie van 146 inch. Dat is een diameter van 3 meter en 41 centimeter. Het is dan ook niet de bedoeling dat je dit enkel voor televisie kijken gebruikt. Wanneer je niet kijkt, kun je de televisie de kleur van je muur laten aannemen, en dingen als het weer afspelen. Alsof je letterlijk een interactieve muur in je kamer hebt. Holy shit.

Huawei Mate 10 Pro
De Huawei Mate 10 Pro is een grote, supersnelle smartphone met een geweldig scherm van hoge resolutie. Alleen, dat is niets nieuws tegenwoordig. Dat hebben ze allemaal. Alleen spelen ze in het systeem van deze telefoon met kunstmatige intelligentie. De machine leert dus steeds meer over zichzelf, en hoe het jouw data moet verwerken. Hoe langer je de telefoon gebruikt, hoe sneller het wordt en hoe minder batterij het gebruikt. Dat wil wel zeggen, door de dingen die jij er vaak mee doet te prioriteren. Als iemand anders de telefoon zou gebruiken, werkt dat niet. Hoe dan ook, de toekomst.