De 7 briljantste uitvindingen van het jaar

We leven in een tijd waar er dagelijks tienduizend nieuwe producten de markt op worden geknald, dus is het moeilijk door de zelf watergevende bomen het bos nog te zien. Wij zetten de zeven beste uitvindingen even voor je op een rij.

Ember
Een mok die je koffie of thee warm houdt. Meer dan dat is het niet. Een typisch gevalletje: hoe heeft niemand hier in godsnaam eerder aan gedacht? Drink je warme drankje altijd precies zoals je het wil. Ook als je het kopje vergeet. Je kunt de temperatuur via de app instellen. Meteen bestellen die hap.

Oculus GO
Tot nu toe konden we virtual reality-brillen afschrijven als onhandig en lomp. Dit jaar kwam totaal onbekend bedrijfje ‘Facebook’ met de Oculus Go. Het verschil met deze bril is dat er geen externe mobiel of computer nodig is om beelden af te spelen. Zodat je je kan onderdompelen in wonderlijke virtuele werelden zonder aan zeventien verschillende kabels vast te zitten.

Tasty One Top
Lijkt op het eerste gezicht niet meer dan een fraai ontworpen inductieplaat, maar is daadwerkelijk een belachelijk handig ding. Tasty heeft een kleine 100 miljoen likes op hun Facebook-pagina, waar ze dagelijks recepten posten. De truc: de kookplaat past zich op de specifieke recepten in de Tasty-app aan. Ook zitten er allerlei slimme sensoren in het apparaat, die je via diezelfde app vertellen dat je je steak moet draaien, of de temperatuur moet verlagen, bijvoorbeeld.

Meneren.nl
De allerbeste uitvinding van het jaar waren wij zelf, natuurlijk. Daar kan niemand omheen.

Molekule
Meer bekende luchtfilters vangen schadelijke stoffen op in een filter, om op die manier de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren. Molekule vernietigt ze eens en voor altijd. Het nanofilter zorgt voor een chemische reactie met schadelijke stoffen als schimmel, zodat je huis een baken van frisse lucht wordt. Kost 800 dollar. Moet je wel heel graag willen dus.

Michelin Vision Concept
Oké, meer een concept dan een af product, maar Michelin is letterlijk bezig het wiel opnieuw uit te vinden. Hoe dan? Ten eerste hoeft er geen lucht in gepompt te worden, omdat het gemaakt is van een complex web van 3D-geprinte draden. De draden vormen naar de weg en weersomstandigheden, alsof het een organisme is wat puur gemaakt is om de auto stabiel en rijdend te houden.

Bempu
Bempu is een armbandje dat de temperatuur van je baby controleert, en door middel van een alarm aan je laat weten wanneer die te hoog, of te laag is. Wordt vooral veel toegepast in onderontwikkelde landen, waar er een groot risico is voor onderkoeling of infectie. Sinds het is ingezet in januari 2017 heeft het volgens de statistieken al 10,000 baby’s gered. Da’s nou echt een goed idee.