De 11 meest idiote Japanse uitvindingen

De Japanners zijn een bijzonder volk. Keer op keer weten ze schaamteloos buiten de grenzen van conventionaliteit te treden met uitvindingen, kleding, televisieshows. We hebben hun meest gekke oplossingen voor dagelijkse problemen even hoofdschuddend voor je op een rij gezet.

1. Paraplu 2.0
In Nederland ook zeer bruikbaar, voor de toegewijde regenhater. Werkt ook nog heel goed om verkopers op straat af te wijzen. Je bent in je veilige bubbel.

2. Analoog gehoorapparaat
Je kunt wel zo’n miniscuul gehoorapparaat in je oor stoppen, maar je kunt ook twee aluminium beslagkommen op de zijkant van je hoofd plakken, moet een dove Japanner gedacht hebben.

3. On-the-go toiletpapier
Bij sommige van deze uitvingdingen weten we niet of het daadwerkelijk een uitvinding is, of een uitgebreide grap van Japan om de wereld ervan te overtuigen dat ze hier echt toe in staat zijn. Dit is er daar zéker eentje van. Mijn god.

4. Hoofdstand
In Japan wordt er van je gevraagd idioot hard te werken, en daar wil slaap nog wel eens onder lijden. Daarom wordt de reistijd in de metro gebruikt om de gebrekkige nachtrust te compenseren. Wat kan je hier lelijk mee op je bek gaan, zeg.

5. Babydweil
Als je gek genoeg bent kun je honderd idiote ideeën bedenken, er zit er altijd eentje tussen die per ongeluk briljant is. Zoals dit pakje voor je kruipende baby. Al ziet het kind op de foto er behoorlijk beledigd uit.

6. Oogdruppelprecisie
Heb jij het ook altijd zo moeilijk met het aanbrengen van oogdruppels? Je ogen willen maar niet open blijven of je druppelt weer flink je wenkbrauwen nat? Nee, ik ook niet! De Japanners blijkbaar wel. Dus maakten ze een bril met een trechtertje op, natuurlijk.

7. Een aansteker op zonne-energie
Of eigenlijk een aansteker ván zonne-energie. Wel moet je de baas overtuigen dat je een rookpauze van een half uur nodig hebt, omdat je anders nog niet één sigaret aan krijgt. Wel milieuvriendelijk en vooruitstrevend. Behalve het roken, dan.

8. Ontstopperhelm
Nog een briljante manier om te slapen in het openbaar vervoer. Op het briefje staat dat ze wakker gemaakt wil worden op een desbetreffend station. Ik had wel uitgekeken. Iemand die gek genoeg is om dit in de metro te dragen reageert nooit normaal wanneer ze ruw uit hun broodnodige slaap worden gehaald door een vreemdeling.

9. Knielend pissen
De slogan van dit product is, zonder grappen: “Voor als je te moe bent om te gaan staan.” Je gaat je billen niet tegen het urinior drukken, maar zijn ze vergeten dat de bril op het toilet ervoor bedoelt is om te zitten? Knielend kun je wel heerlijk je zak laten rusten op de rand van het toilet.

10. The human spatbord
Japanners slurpen heel wat noodles naar binnen, maar die overheerlijke maaltijd heeft een hoge kans op spetters. Je wilt niet de hele dag ruiken naar varkensbouillon, dus doe je toch dit spatbord op je gezicht. Zodat je niet bovenop je hoofd spettert?

11. Vierkante watermeloen
De vierkante watermeloen is een geinige vondst, maar wat is er anders aan deze watermeloen behalve de vorm? Niets. Toch kosten ze tien keer zoveel als de natuurlijke ronde variant. Het is zo gemakkelijk om een halve maan watermeloen leeg te slurpen, hoe ga je dat doen bij een vierkante?