Brekend nieuws: mannen winden meer dan vrouwen!

Volgens de wetenschappers die ongelukkig genoeg waren om dit te onderzoeken laat de mens gemiddeld tien scheten per dag. Maar wie laten er meer? Mannen of vrouwen?

Een wetenschappelijke kijk op scheten om het te normaliseren (alsof dat ooit gaat lukken): een scheet ontstaat door lucht die je doorslikt, koolhydraten die niet helemaal verteren en worden omgezet in gas, en de uitlaatgassen van het verteringsproces. Zo gaat het bij iedereen, mannen en vrouwen.

Maar als het proces bij iedereen hetzelfde is, waarom lijkt het dan alsof mannen meer scheten laten dan vrouwen? Houden vrouwen zich in het nabijzijn van mensen in om netjes op het toilet te knetteren? Nou, zeg het nu maar!

Nee, eerst nog een klein scheetfeitje: ze zijn daadwerkelijk giftig. Er zit methanethiol in, een afvalgas van rottende groenten. Alleen zit er lang niet genoeg in een enkel kanonschot om giftig te zijn. Dan toch! Wie blaast vaker op de konttoeter?

Mannen. Ja, toch echt. Maar niet omdat we het zo leuk vinden om te doen, simpelweg omdat we grotere lichamen hebben, meer eten, en dus meer scheten. De volume van de scheet van een man is daarom gemiddeld drie keer zo groot als die van een vrouw. Maar! Er is een maar. Omdat de poepjes van de vrouw geconcentreerder zijn stinken ze erger. (Daar heeft iemand ook onderzoek naar moeten doen.)

De volgende keer dat je als man wordt beschuldigd van veel scheten laten kun je dus zeggen dat dat in het aard van het beestje zit. Draai het argument om, gooi het op het feit dat de vrouwenscheet erger stinkt!